15 Jan, 2022

Börskrasch? Sålt väldigt mycket i veckan!

Gjorde väldigt mycket förändringar i veckan, som jag egentligen inte tänkt på att göra. Under flera dagar allokerade jag om i portföljen till mer defensiva aktier och likvida medel. Såldes mycket av mina största innehav och nya aktier har tagit plats i portföljen. Min strategi är "Köp och Behåll", men nu kändes det bra att sänka risknivån ansåg jag. Flera indikationer pekar mot en större korrigering, har svårt att se börsen stiga i den här takten. På finanstwitter känns alla så euforiska och skriver om att de köpt dippen. 


Vilken dipp pratar de om :). Vänta bara när dippen kommer. Ligger inne fortfarande med 75% Aktier och har nu 25% i likvider, som kommer placeras olika räntefonder och kanske i Guld. Rätt eller fel gjort av mig det får vi se. Kommer jag ångra mig och om det fortsätter stiga, nej är väldigt nöjd med den utveckling som jag varit med om senaste 5 åren. Visst slår jag "bara" index marginellt, men tänk om jag inte hade börsintresset som jag har. Då skulle jag missat att bygga upp den kapital. Vi som har det här intresset är ganska blind att se värdet av det stora kapital och förmögenhet som vi lyckats bygga ihop. Därav agerar jag som jag nu gjort och vill skydda portföljen. Nu avvaktar jag ett tag.
 

Transaktioner

Sålt
Tomra - Sålt av helt
Investor - Sålt mycket 
Fortnox - Sålt mycket
Novo Nordisk - Sålt en del
Castellum - Sålt en del
JNJ - Sålt en del
Holmen - Sålt en del
Mastercard - Sålt en del
Visa - Sålt en del

Köpt
XACT Norden Högutdelande - Köpt mycket
Telia - Köpt en del
Tele2 - Köpt en del
Axfood - Köpt en del
Cloetta - Köpt mindre post
Fastpartner D - Köpt mindre post

 

Så här ser portföljen ut nu. Jag är medveten om jag har för många innehav, men det stör inte mig. Många är bevakningsposter, som hjälper mig bevaka vissa aktier. I Övriga delen finns det innehav som;
Pepsi
Coca Cola
Axfood
Microsoft
Alphabet
SBB
Tele2
Meta Platforms
Nibe
Vitec

plus några fler

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.