22 Jan, 2022

Köpt en del i veckan. Lundberg, Investor och XACT Norden Högutdelande

Förra veckan hämtade jag hem en del vinster och allokerade om portföljen till att bestå av nästan 25% Likvider (Räntefonder). Nu när det sjönk i veckan passade jag på att köpa tillbaks och nu har jag 20% Likvider. Så länge det sjunker köper jag och om det stiger avvaktar jag. Det är planen just nu och om det är en svag börs i år kommer jag slå index, men vid stark börs blir det svårt att göra det. Hur som helst känns det bra att ha hämtat hem kortsiktigt. Fick en del kritik på Twitter om det. Har inga problem med kritik och det ska jag kunna ta nu när följarskaran har kommit upp till nästan 14000 följare. Däremot finns det en liten klick av idioter, brukar bara ignorera dessa eller ge ett neutralt svar. Det är liksom mitt kapital och det är bara jag som förlorar eller tjänar på mina gjorda val, tycker inte man behöver gå överstyr med sina kommentarer. 

Vet inte om jag vill att börsen ska fortsätta stiga eller sjunka i nuläget. Bara det inte störtdyker ordentligt. Om Ryssland forcerar in i Ukraina kan vi nog förvänta oss en någorlunda stor börskorrigering. Tippar på 10% härifrån. 

Börjat titta på mina utdelningar bakåt i tid och inser att jag bör fokusera mer på utdelningar då mitt syfte med mina placeringar är att kunna ta ut kapital och få passiv inkomst. Vill även undvika stora svängningar i portföljen. Hädanefter kommer det bli större positioner i defensiva innehav såsom XACT Norden Högutdelande och jag kommer nog våga ha mer kapital inne än vad jag har. Det kommer leda till större absolut avkastning i form av pengar.

För några år sedan påbörjade jag ett excel ark med bästa utdelningsaktierna i Sverige och nu har jag återupptagit det igen, via länken hittar ni excelarket som går att klippa ut till excel. Kommer fortsätta fylla på vid ork och tid. 

De aktier som jag köpt mycket av förra veckan är Lundberg, Investor och XACT Norden högutdelande

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.