29 Jan, 2022

Köp i Investor, Fortnox och Tomra. Investor åter största innehav.

Fortsatta köp har det blivit under veckan och det har blivit väldigt diversifierat portfölj. Fokuserar på att köpa ännu mer defensivt som Telia, XACT högutdelande som nu också är en stor post i portföljen. Dock syns det inte i nedan bild. Portföljen slår just nu index och de blir intressant att se hur det kommer att utvecklas framöver. 

För tillfället är kassan på 14%, som består av räntefonder. Kommer nu börja sälja av dessa och allt placeras i preferensaktier och en D-aktie, som ger en stabil utdelning på ca 5-7% Direktavkastning kvartalsvis. Det kommer att dämpa fallet ifall börsen fortsätter sjunka. Det är främst preferensaktierna som Affärsvärlden rekommenderade i en artikel för några veckor sedan. Fastpartner Pref, ALM Equity Pref, NP3 Pref, Volati Pref och SBB D. 

 

Det har börjat komma in Q4 rapporter och enligt Affärsvärlden har majoriteten av de svensknoterade bolagen redovisat bättre resultat än väntat. Volvo kom i veckan med sin rapport, där ägarna får en höjning på 8,3% på ordinarie utdelning. Blir dessutom en lika stor bonusutdelning. Om ni vill se en bra överblicklig bild på de Bästa Svenska Udelningsaktier kan ni besöka länken. Fortsätter med att uppdatera arket.

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.