2 Mar, 2022

Netflix lägger bud på Next Games

Uppdaterad:
5 Feb, 2024

Streamingjätten Netflix lägger bud på finska spelbolaget Next games

 

 

Idag på morgonen läste vi om hur giganten Netflix lägger bud på det "lilla" finska spelbolaget Next games. Budet är på 2,10 Euro och innebär en rejäl premie jämfört med gårdagens stängningskurs som var på 0,931 Euro. Så där lägger man bud. Se och lär Ica bland andra! Styrelsen rekommenderar aktieägarna att godta udet. Dessutom ser det inte ut som att informationen läckt ut till marknaden. Det verkar i alla fall inte som att någon större handel skett i aktien på nyheten i så fall för kursen har pendlat ganska stabilt det senaste. Snyggt jobbat av både Netflix ovh Next!

Next är en finsk speltillverkare som producerar mobilspel. Tydligen har de valt en nisch i form av att tillverka spel utifrån TV-serier och det ligger ju nära till hands att tro att detta kan kombineras fint med Netflix övriga affärsverksamheter. Och ytterligare en gång får vi se ett finskt tech-bolag som köps upp för rejäla belopp. Duktigt folk de där finnarna!

Läs mer om Next och budet

Netflix lägger bud på Next

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.