10 Mar, 2022

RIP Netflix

Uppdaterad:
5 Feb, 2024

Idag såg vi ett besked om att EU godkänt Amazons köp av Hollywoodstudion MGM (ni vet jättestudion som har ett rytande lejon innan alla sina filmen). Köpet genomfördes redan 2021 men har legat vilande i avvaktan på konkurrensgodkännande. Köpet gick på makalösa 8,5 miljarder dollar och enligt uppgifter var även Apple intresserade av att köpa MGM.

Nya tider
Det vi ser är hur de stora jättarna positionerar sig på streamingmarknaden och vi tror det kan bli tufft för Netflix att behålla sin marknadsandel och sina priser i takt med att allt fler studios håller sitt content exklusivt för sin egen plattform. Om den här trenden fortsätter kommer Netflix snart bara ha sina egenproducerade serier och filmer på plattformen och då blir det sannolikt säkert att öka priset eller ens behålla nuvarande.

För många abonnemang
Det finns de som äger Netflix och anser att många kunder kommer ha alla olika abonnemang men det tror vi är ett feltänk. Det kommer bli väldigt dyrt om en familj ska ha alla olika plattformar och i och med Apples intresse för MGM så kan vi nog räkna med att de tittar på andra studios. Därför väljer vi att inte investera i Netflix nu heller. Netflix har dock varit en fantastisk investering för de som köpte in sig tidigt och tjänsten i sig är fenomenal. Och skulle vi som kund få välja så skulle vi gärna vara kund hos en oberoende plattform som har allt material. Dock blir det snarast ett önsketänkande one-level-resonemang i dagens marknad att tänka så.

I portföljen
I våra portföljer finns däremot såväl Amazon, Disney som Apple och dem tror vi på även i framtiden.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.