16 Mar, 2022

Så gör jag med min tjänstepension 1079070kr

 

Min tjänstepension

 

Jag har via mina tidigare arbetsgivare haft tjänstepensionen ITP1 och då valt fondbolag via Collectum. I tjänstepensionen kan du välja en Traditionell försäkring 50% och Fond försäkring 50%. Idag har jag det fördelat mellan Alecta och SPP.  Hos SPP har jag valt fonderna  SPP USA 40%, SPP Sverige 40% och SPP Europa 20%.

 

 

 

Ovan bild är från innehavet hos Alecta. Mitt nuvarande arbetsgivare har sitt avtal via Swedbank och där har jag valt lite andra fonder, mestadels Spiltan och även Robur Nyteknik. Sedan kör jag så klart löneväxling fullt ut också och allt ligger nu i Aktiefonder. Funderar på att ta ut tjänstepensionen vid 55 år så länge fondbolagen tillåter det. Det gör de flesta i alla fall. 

Idag är tjänstepensionen värd 755 000kr efter skatt (du kommer att behöva skatta). Om vi räknar med att jag får en avkastning på 4% per år, skulle det gett mig 2500kr i månaden. Om 14 år kommer det ha växt till sig ännu mer med avkastning och nyinsättningar får vi hoppas. Håll koll på alla dina pensionsdelar hos Minpension.

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.