21 Mar, 2022

Solid Försäkringar

 

 

Solid försäkringar - Resurs Holding

När Resurs Holding delade ut Solid Försäkringar gick det lite under radarn tycker vi och vi märkte det knappt ens själva förrän det fanns ett nytt konto i depån. Vi valde faktiskt att sälja av dem relativt snart för vi ville äga Resurs men inte Solid. Det har hittills visat sig vara ett klokt beslut men vi ser också hur ägarströmmarna gått i Solid. Resurs har ca 22.000 ägare hos Avanza. Solid borde då haft lika många när aktierna delades ut i december 2021. Idag har Solid dock bara 13.000 ägare hos Avanza vilket skickar signalen om att många privatpersoner har sålt sina aktier i Solid. Vilka har då köpt dessa aktier? Vi hittar lite nyheter om att dels har Spiltan tankat rätt så bra med aktier och för några veckor sedan flaggade de för att ha klivit över 5% i bolaget. Vi ser också att åtminstone en insynsperson köpt aktier i bolaget.

Insynsköpet var förhållandevis litet och säger kanske inte så mycket men när Spiltan står på köpsidan blir vi nästan lite sugna på att köpa tillbaka de där aktierna vi sålde i december. 

 

Läs mer om Solid och Resurs

Resurs Holding

Gjorde bort mig i Resurs

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.