3 Apr, 2022

Oneflow - notering

 

Oneflow - IPO

 

 

Oneflow kallar sig själva för ett snabbväxande SaaS-bolag inom digital avtalshantering och vi tycker att det är en mycket bra sammanfattning av bolaget och dess verksamhet. Bolagets produkter innefattar samtliga steg i avtalsprocessen vilket innebära Pre-sign, Sign och Post-sign. Systemet är mycket smidigt och vi har använt det själva vid flera tillfällen.

Under 2021 hade Oneflox 83 anställda på tre kontor i Sverige, Norge och Finland.

Grundarna till Oneflow är bland annat nuvarande VD och CTO. De återfinns också bland storägarna vilket skickar tydliga signaler om att de tror på bolaget långsiktigt.

Kunderna imponerar. Det är inga dåliga kunder som Oneflow kan stoltsera med eller vad sägs om Dagens Industri, Byggax, Tele2, DHL, Systembolaget, Budbee, Poolia, Bravida, Lernia, Unicef, Thule, Instabox, Hoist, Northvolt mfl?

Tillväxt

Oneflows siffror ser minst sagt imponerande ut eller vad sägs om omsättningstillväxt på mellan 54 och 70 % per år de senaste tre åren. Lönsamheten har dock inte riktigt infunnit sig men det är inget som marknaden brukar skrämmas över när det kommer till de här typen av digitala bolag. 2021 redovisades en omsättning på 43,6 miljoner vilket resulterade i en förlust på 31,1 miljoner. Tillväxt avseende omsättning men inte avseende vinsten med andra ord.

Bolagets plan är att uppnå en omsättning (eller ARR som bolaget använder men de är snarlika) på 600 miljoner till en EBIT-marginal på 20 % vid slutet av räkenskapsåret 2026.

 

Teckningskurs: 45 kr per aktie

Teckningsperiod: 31 mars – 6 april 2021  (31 mars – 7 april för institutionella investerare)

Sista svarsdag: 6 april 2022

Likviddag: 12 april 2022

Storlek på erbjudandet: 275 MSEK

Minsta teckning: 125  aktier (5.625 kr)

Courtage: 0 kr

Förväntad första handelsdag: 8 april 2022

Börs: Nasdaq First North Premier Growth Market

Ticker: ONEF

Emissionsintitut: Danske Bank

Listingpartner: Danske Bank och Avanza

 

Både utökningsoption och övertilldelningsoption

En kombination av båda dessa två är faktisk inte något vi är vana vid att se och det känns ärligt talat som den enda anledningen till att vi skulle låta bli att teckna Oneflow. Utökningsoptionen innebär att säljande aktieägare  kan öka antalet aktier ytterligare med en utspädning på 9 % och Övertilldelningsoptionen kan spä ut ytterligare 15%. Det här känns aningen girigt faktiskt och vi gillar det inte.

 

Varför notering?

 Noteringen sker för att kunna accelerera bolagets tillväxt genom geografisk expansion. Oneflow ser en adresserbar global marknad som de vill nå ed sin produkt. Pengarna ska användas till produktutveckling, geografisk expansion och ”allmänna företagsändamål” vilket tydligen inkluderar att betala av ett brygglån.

 

Ankarinvesterare

Ankarinvesterarna i den här noteringen är bland de tyngsta som Sverige kan uppbåda eller vad sägs om Swedbank Ny teknik, Handelsbanken fonder, 2 AP-fonden, och Humle fonder. Tillsammans tar de 79 % av erbjudandet.

 

Lock-up

 Bolagets ledande befattningshavare och styrelse, vilka kontrollerar ca 88,5 % av bolaget har åtagit sig att under en tidsperiod om 180 tll 360 dagar inte sälja några aktier eller vidta andra dispositioner rörande sina innehav.

 

Tecknar

 

Bolagets verksamhet ligger i en för oss intressant bransch och eftersom ankarinvesterarna tar så stor del av erbjudandet tror vi att det kommer bli fulltecknat flera gånger om. Att vi faktiskt är nöjda kunder till bolaget gör att vi känner till verksamheten och dess produkter och det gör oss än mer sugna på att bli delägare och vi tecknar i flera depåer.

 

Bäst chans för tilldelning

Eftersom Danske Bank är ”Sole Global Coordinator” och ”Bookrunner” och Avanza är partner vilekt innebär att det sannolikt kommer ge bäst chans till tilldelning vid teckning via dem. Beslut om tilldelning vid eventuell överteckning sker i samråd mellan bolagets styrelse och ovan nämnda Partners.

 

 

Läs mer om IPO och börsnoteringar

Oneflow - prospekt

Hur man lyckas med IPO-investeringar

IPO-pappan

GW-effekten

 

IPO:er är lite som ett lotteri och de är normalt förknippat mer större risker än vanliga investeringar och vi råder er verkligen inte att satsa hela veckopengen i IPO:er. Själva ser vi det som en rolig krydda i en annars ganska tråkig portfölj.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.