13 Apr, 2022

Filmstaden förbjuder eget godis - en lösning eller del av problemet?

 

Filmstaden förbjuder medhavda snacks – vilken snackis!

Häromdagen blev vi uppmärksammade på att Biografkedjan Filmstaden har gått ut med att dom förbjuder medhavd mat och snacks på sina biografer. Det har blivit något av en snackis och folk rasar mot beslutet. Vi tycker nog att Filmstaden får välja att göra precis som de vill på sina biografer. Kanske vill vi inte likna det vid att man inte tar med sig egen mat till restaurang då Filmstadens huvudbusiness är att visa film men vi förstår att Filmstaden får sätta upp sina egna regler i sin egen biograf.

Däremot tror vi att det kan vara onödigt av Filmstaden att gå ut och skapa den här typen av känslor hos folk i ett läge där dom istället borde fokusera på att få folk att komma tillbaka till biograferna snarare än att komma med förbud. Det kan ju i ärlighetens namn inte vara särskilt många kronor som Filmstaden ”förlorar” varje år pga att folk köper medhavda snacks istället för Filmstadens snacks på bion? Men å andra sidan borde Filmstaden veta vad de snackar om för deras ägare AMC Entertainment är en jätte inom biovärlden med inte mindre än 10.500 st biodukar i USA. AMC i sin tur ägs för övrigt av kinesiska fastighetsbolaget Wanda.

Uteblivna snacks är sannolikt inte lösningen på problemet

Tittar vi på Filmstadens omsättning och vinst så ser vi att de verkligen lidit under 2020 och det är såklart till stora dela coronarelaterat men ändå, det gigantiska tappet i omsättning (bild) och vinst kommer de inte reparera geom att jaga kunder som smugglar in eget godis på biograferna. Det vågar vi nästan ta gift på.

Vi äger inga aktier i AMC Entertainment

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.