4 May, 2022

Simrisalg- grundaren säljer sina sista aktier

Uppdaterad:
5 Feb, 2024

 

Simris alg

 

 

Igår såg vi en notis om att grundaren till Biotech-bolaget från Skåne med det väldigt skånska namnet Simris alg har sålt sina sista kvarvarande aktier i bolaget hon grundade. Grundaren heter Fredrika Gullfot och hon gjorde sig känd för oss när hon för något år sedan gick ut och deklarerade att hennes bolag skulle bojkotta Facebook som en del i ett försöka att pressa jätten att censurera vad Simris alg kallade för hat och rasism. Vi har faktiskt svårt för företag som ska försöka leka politiker och brukar uppmana dem att istället lägga energin på att sköta företaget. Det hade varit vårt råd även i det här fallet och gud ska veta att det skulle ha behövts. Sedan noteringen 2016 har boalget tappat 96,77 % och vi kan såklart inte säga att det skulle gått bättre om man istället valt att lägga fullt fokus på att driva företag istället för att jaga haters och rasister på Facebook men det skulle nog inte gått sämre i alla fall.

Igår kom i alla fall nyheten att Gullfot sålt sina sista aktier och på den nyheten går aktiekursen upp 4,34 %. Tråkigt för Gullfot men glädjande för de luttrade 4.204 aktieägarna som äger aktien hos Avanza. Dessa ägare har tidigare mest fått läsa om diverse nyemissoner och om omflyttningar på VD-posten. Gullfot har redan 2017 klivit på VD-posten igen efter att den förra VD slutade och i höstas klev hon av igen. det har varit många turer kring den här VD-posten och vi har ärligt talat svårt att få ett grepp om dem alla och nöjer oss med att det varit en aning rörigt och vi är glada att vi avstått från att äga bolaget.

Vi önskar dock de luttrade ägarna lycka till i framtiden och vi önskar definitivt Gullfot lycka till nu när hon är tillbaka från det yogaläger dit hon tydligen åkt efter att ha lämnat bolaget i höstas Välbehövligt låter det som.

 

Läs mer om Simris alg

Gullfot tillbaka som VD

Fredrika Gullfot hoppar av - han tar över

Ett helt fantastiskt genombrott

Simris algs grundare lämnar bolaget åker på yogaretreat

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.