20 May, 2022

Investering i International Gaming Systems

Uppdaterad:
23 Jan, 2023

 

Investering i International Gaming Systems

 

- samarbete -

 

International Gaming Systems (IGS) kan nog enklast förklaras som ett bolag inom segmentet ”utvidgad” E-sport. Verksamheten består i grunden i E-sport i olika former och sen har de ett, vad vi kan se, unikt sätt att knyta band mellan olika intressenter inom sport och spel och genom det skapa värden för både sina kunder och sina aktieägare. IGS genomför just nu en nyemission och planerar notering av bolagets aktier senare under året. Notering planeras att ske genom ett omvänt förvärv på Alternative Investment  Market (AIM), en MTF som ägs av Londonbörsen (LSE).

IGS driver sin affärsverksamhet i Sverige och i England, två geografiska marknader där de anser att det är möjligt att framgångsrikt ta vara på E-sport- och gamingtrenden. Bolagets ledning anser att IGS är moget att ta sig an fler och större marknader och genom egenutvecklade produkter i kombination med förvärv ar redan fungerande och kassaflödespositiva bolag ska de utöka koncernen på ett smart och långsiktigt lönsamt sätt.

Community plattform

En högt prioriterad verksamhet för IGS är att starta deras communityplattform med inriktning på E-sportsegmentet. Denna skalbara plattform räknar bolaget med att kunna skapa engagemang och affärsmöjligheter genom. Här skall det bland annat gå att integrera spel samt i ett senare skede livesända event. Ett steg i detta arbete var köpet av Enabledware som är ett broadcastingbolag.

Sport och E-sport

IGS avser att växa inom segmentet och planerar för att kunna erbjuda försäljning av skins för i första hand CS:GO (som är den största marknaden inom segmentet). Det ska även gå att byta skins, vinna skins mm

Lotteritjänster som tex Bingo Lotto

För lotterier och spelbolag som vill lansera nya spel ska IGS kunna erbjuda en marknad för det i sin användarbas. IGS kan licensiera sina format till sportorganisationer mm. En sådan del är Bingo Lotto där IGS äger rättigheterna i hela världen exklusive Sverige.

ProSport Besiktas E-sports

Via licensavtal äger IGS rätt att driva den operativa verksamheten för Turkiska storlaget Besiktas E-sportverksamhet. Detta betyder att IGS äger rätten till och driver varumärket Besiktas Esport. Det här är ett verksamhetsområde som IGS, och vi, tror mycket på för framtiden. IGS planerar att rulla ut flera nya E-sportlag inom spelen FIFA, LOL, PUBG och NBA2K. Det kommer även finnas kopplingar till NFT:er och krypto, främst i anknytning till priser i tävlingar mm. Det känns som att det ligger i tiden men vi är ärligt talat osäkra på hur det ska implementeras i verksamheten. Det är lite svårt att bedöma den möjliga lönsamheten i just den delen med men helt klart verkar många kända sportutövare vara intresserade av just NFT och krypto. Bland annat har ju fotbollsspelaren Neymar fått rubriker för både sina NFT-investeringar och PSG:s cryptosatsningar.

Bolagets mål

IGS har vad vi kan utläsa förhållandevis rimliga mål med sin operativa verksamhet. De planerar att förvärva en spellicens per år, ett nytt projekt per år samt ett nytt projekt inom Support och rådgivning vartannat år.

Finansiell information

Eftersom bolaget än så länge endast är i sin linda är det estimat för intäkter om gäller och det vi kan se på dem ser det inte alls tokigt ut omsättning på 5,5 miljoner pund och EBITDA på 473.000 Pund på det är inte fy skam för första året. År 2023 förväntas samma siffror istället bli 12,2 miljoner pund till en EBITDA på 2,8 miljoner pund. Och på det beräknas en rätt så brutal tillväxt. (se bild)

 

Erbjudandet i sammanfattning

Antal aktier innan emission: 12 124 301

Antal aktier i erbjudandet: 1 250 000

Emissionsvolym: 15 MSEK

Pris per aktie: 12 SEK

Lägsta post: 500 aktier

Värdering Pre-Money: 145 491 612 SEK

Teckningsperiod: 16 maj – 4 juni 2022

Listingpartner: Bristol York

 

Meriterad ledning

Styrelsen i IGS består av en före detta handelsattaché, ett par entreprenörer och ett par direktörer från turkiska fotbollsklubben Besiktas.

Varför Nyemisson?

Emissionen sker för att bredda ägarstrukturen och för att ta in pengar för att dels utveckla befintlig teknik men också för att finansiera förvärv. Bolaget har en intressant pipeline av bolag man vill köpa och partnerskap man planerar att ingå.

Hur ska likviden användas?

50 % planeras att användas till investeringar i ny teknik. Teknik som till stor del redan återfinns inom befintliga dotterbolag. 50 % planeras att användas till finansiering av förvärv.

Statligt stöd eller bidrag

Bolaget har erhållit tillväxtstöd på 150 000 GBP i statligt stöd i England.

Våra tankar

Våra tankar kring IGS och en investering i dem är som vi nämnt i inlägget att det känns som att de agerar i flera intressanta branscher och att det ligger i tiden med dels deras olika affärsområden men också i att via deras community kunna knyta dessa samman. Det kommer säkert komma med en del utmaningar men vi ser definitivt möjligheter. Det största frågetecknet är egentligen handelsplatsen där de tänkt sig att noteras. I dagsläget är det lite stökigt att handla aktier på den brittiska marknaden men vi hörde så sent som i veckan rykten om att Nordnet jobbar på att förenkla handel med brittiska aktier.

Länk till erbjudandet: International Gaming Systems

 

Investeringar i onoterat är lite som ett lotteri och de är normalt förknippat mer större risker än vanliga investeringar och vi råder er verkligen inte att satsa hela veckopengen i onoterade aktier eller i nyemissioner. Själva ser vi det som en rolig krydda i en annars ganska tråkig portfölj.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.