7 Jun, 2022

Varning för CFX - Stay away!

 

De senaste dagarna har vi fått frågor om en MLM-investering som säger sig ge avkastning på 5 % per vecka. Och om man värvar andra deltagare får man ännu mer pengar. Tydligen 16,5 % som betalas ut varje lördag och vi antar att det är per vecka. Låter det för bra för att vara sant? Vi tänkte att vi skulle kolla upp det hela lite och klickade på länken som läsaren skickade in. Vi får då höra från en 44 årig kille som vi (efter 2 minuters googling) inser bor hemma hos mamma och pappa om hur bra det här bolaget CFX är. Han rekomenderar sina lyssnare att inte googla. Det ska man tydligen inte göra om vi förstår skånskan rätt. Vidare så förklarar han att det bara är missförstånd varför bolaget finns med på olika varningslistor.

Varning från Finansinspektionern

Den enda lista vi ser att CFX är med på är på Finansinspektionens varningslista. Länk nedan.

Tjänar tydligen pengar genom att "kompauwnda"

I filmen hör man killen förklara hur valutatradingen "kompawndas" av tradersen som via "hävstång och räntapåränta-effekten" kan skapa den fina avkastningen. Det man funderar på är då varför de där traders:en han talar om tigger in pengar från folk på Facebook om de nu kan skapa sådan fin avkastnign för sig själva? Kanske en fråga som den som tänkt investera i dem skall ställa sig. Som vanligt är det här en fråga som bara har ett svar och om man inte kommer fram till det efter en liten stunds funderande så förtjänar man nästan att förlora sina pengar. För det är just det alla kommer göra som betalar in pengar till det här bolaget! Stay the fuck away!

Vuxna människor som bor hemma hos mamma och säljer kurser i att bli ekonomiskt oberoende är något som vi normalt sett avråder ifrån och om ni nu ska ta investeringsråd eller köpa en kurs av någon så snälla söta rara, kan ni inte googla personen eller företaget först?! Och om ni inte ännu är övertygade om att detta är skräp så kan vi informera om  att bolaget har sitt huvudkontor i ...PANAMA... vilket killen skryter med i sin video som om det vore något positvt. Och en uttagsavgift på 20 % kommer till om man skulle vilja ha ut sina pengar.

 

Läs mer om pyramidspel och bluffar

 

CFX video på skånska

FI varnar för CFX

Realtid granskar

Pyramidspel

Investera i Better Globe?

Äntligen tar finanstidningarna tag i Better Globe

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.