11 Jun, 2022

Börskrasch? Så gör jag just nu.


Börskrasch förutspår konjunkturnedgång

 

Det har varit en tuff vecka för oss småsparare och speciellt för de som ligger tungt i fastighets aktier och då SBB i spetsen. Jag är en av de 188364 aktieägaren i SBB, men det är en väldigt liten andel. Inköpskostnaden är på 15700 kr och nuvaranade marknadsvärde ligger på 5700kr, en försvagning eller "slakt" på 64%, Som jag förstått på Finanstwitter är just SBB en stor andel av individers portfölj och det visar bara hur sårbart det kan bli. 


 

 

Det sägs att börsen förutspår en konjunkturnedgång och det ser så ut med världsläget just nu känns det. Min portfölj har stretat emot index rätt bra och har en hyfsat god mix med stabila bolag. Nu har ju fastigheter sjunkit rätt mycket och nedsidan bör inte vara så stor längre.



Hur agerar jag då just nu?


Utdelningen som portföljen får återinvesteras direkt och nu senast blev det lite fler XACT Norden Högutdelande genom utdelning som jag fick från Johnson&Johnson. Nyinsättningar är det inte tal om för den vanliga utdelningsportföljen, som grafen ovan visar utan om jag väljer att göra nya investeringar så blir det såna fall i Magic Formula portföljerna. I annat fall sparar jag undan pengarna till att betala av på mitt Bolån när det är dags för ny villkorsändring och vill få ner den så mycket som möjligt om 2,5 år. 

 





 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.