18 Jun, 2022

Vem är Sveriges fastighetskung?

 

Alla andra köper - Akelius säljer

 

Vid några tillfällen tidigare har vi skrivit om Roger Akelius här på bloggen och idag när vi satt och funderade lite över vilka fastighetsbolag som är vinnare hittills i sektorn så kom vi att tänka på att Akelius sålde fastigheter för 92 miljarder i höstas. Det var en rejäl försäljning och även om vi är ganska positivt inställda till fastigheter på längre sikt så kommer antagligen det markera någon form av topp när vi tittar tillbaka på fastighetscykeln. Detta gjordes när många andra bolag istället köpte allt som fanns på marknaden och nu ett halvår senare verkar Akelius vara vinnaren men det kan såklart ändras för 8 månader är ingen lång tid i fastighetsvärlden.

Det finns för övrigt en mycket bra dokumentär om Akelius som vi länkar till nedan. Det är skrämmande hur mycket hat Roger fick på 1980-talet för att han drev sitt företag på ett sätt som inte passade socialistsverige. När vi tittar på det kan vi inte låta bli att fundera över all skatt som Rogers fastighetsbolag bidragit med till Sverige och jämföra det med vad kritikerna i filmklippet bidragit med.

Därför korar vi härmed Roger Akelius till Sveriges fastighetskung!

Andra fastighetskungar som inte riktigt nådde ända upp i det här läget men som befäst sin tron tidigare:

Sven Olof Johansson 

Erik Seiln

Ilija Batlian

Rutger Arnhout

 

Läs mer om Akelius

En grym dokumentär om Akelius

Akelius sågar Arnhult i GP

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.