1 Jul, 2022

Bli en vinnare på inflationen

 

 

Vinnare på inflation

 

Vem är det egentligen som vinner på ökad inflation? Och hur ska man göra för att positionera sig på bästa sätt för att gynnas av inflationen? Idag läste vi en mycket bra artikel i Privara Affärer där de intervjuat Sharon Lavie om frågan. Hennes svar är kortfattat att vinnare är de med tillgångar som inte påverkas eller minskar i värde pga inflation och hon nämner särskilt utbildning som ett exempel på denna typ av värde. Och vi håller med! Speciellt i Sverige är vi väldigt bra förberedda på att hjälpa de ungdomar, ja och äldre också för den delen, som vill skaffa sig en utbildning och vårt råd till alla er som funderar på hur ni ska rusta er inför högre inflation är att skaffa en bra utbildning som ger er jobb ni trivs med. Det är viktigt att utbildningen ger ett jobb som dels genererar pengar men som också ger en behaglig vardag.

I övrigt konstaterar Sharon att fastigheter sjunker i värde och där är vi kanske inte riktigt med, inte på längre sikt i alla fall men givetvis kan värdet gå ner kortsiktigt i och med att inflationen också leder till räntehöjningar. En annan intressant infallsvinkel i artikeln är att värde flyttas från de äldre generationerna till de yngre och det är faktiskt något som på vissa håll kan leda till positiva tongångar och en större tilltro för framtiden för yngre människor. 

Läs mer om inflation

Nu sker överföring från rika och äldre till unga

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.