2 Jul, 2022

Rättshaverist på hög nivå

 

 

I ett försök att hålla mig uppdaterad på bostadsmarknaden läser jag ibland Hyresgästföreningens tidning Hem och hyra och idag snubblade jag över en intressant artikel. Det är en farbror i Karlstad som förbrukar el för 7.000 kr per månad i sin lilla etta i Karlstad. Ettan hyr han i andra hand av Karlsstad kommun i något som heter "socialt kontrakt". Jag vet inte riktigt vad det innebär men jag kan tänka mig vad det handlar om. I hans hyra ingår el och det har farbrorn tagit fasta på och tycks vilja förbruka så mycket det går. I en tidigare tvist med kommunen har han uttryckt en önskan att "kosta kommunen så mycket pengar som möjligt". Bostadsbolaget har vräkt farbrorn men han har å sin sida överklagat och lyckades vinna pga att det var svårt att finna bevis. 

I artikeln nämns det att Karlstad kommun hyrt ut lägenheten med el inkluderat och det är ett grundläggande fel enligt mig. Det ska man aldrig göra. Förbrukningen av el, vatten, värme mm brukar normalt sjunka med 20 % om hyresgästen betalar dessa kostnader enligt enskild mätning jämfört med om de ingår i hyran. Och att ens hyra ut till någon som uttryckligen motarbetar kommunen som faktiskt hjälpt honom att få tak över huvudet är enligt mig nästa skäl till vräkning. Det verkar dessutom som att han aldrig haft ett jobb. Här har vi alltså en riktig parasit som inte bara lever på de andra skattebetalarna, han försöker dessutom skapa så stora kostnader som möjligt för de andra. Dags att dra in alla bidrag och låta personen klara sig själv enligt mig.

Tur att den nöten inte bor i en av mina fastigheter. Eller just det, inte tur, snarare bra planering för det bästa man som hyresvärd kan göra är att inte ta i den här typen av människor med tång.

 

Läs mer om fastigheter och hyresgäster

Datanörd vräktes men får bo kvar

Vem är Sveriges fastighetskung?

Hur gör man för att få hyra en lägenhet?

Förhandla matvarupriserna

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.