6 Jul, 2022

Ulf Hedlundh annonserar sin kommande avgång

 

 

Ulf Hedundh lämnar Svolder

Igår var lite av en sorgens dag för alla oss 49.000 aktieägare i Svolder. Det var nämligen dagen då Ulf Hedlundh annonserade sin kommande avgång från VD-posten i Svolder. En post han haft stedan bolaget grundades för 29 år sedan.Ulf har verkligen varit en otrolig börs-VD med allt vad det innebär. Ulf har alltid varit korrekt och professionell men han har samtidigt alltid varit familjär och trevlig när vi träffat honom på stämmor och när vi haft kontakt mellan stämmorna. Men framför allt har han låtit sifforna tala och han och hans team har alltid levererat avkastning i världsklass. Men nu har dagen alltså kommit då Ulf ska lämna oss och Svolder. Och nä han väljer att lämna så gör han det på samma sätt som han skött Svolder under dessa nästan 30 år: med stil och klass! Ulf kommer vara kvar tills ern ersättare hittats men planerar att lämna under 2023.

Vad händer nu?

Detta är en berättigad fråga som vi faktiskt ställt oss tidigare och till och med Svolders ordförande berörde detta dilemma för något år sedan men vi har tillräcklig insyn i Svolder för att veta att även om Ulf är oerhört viktig för Svolder så är Svolders framgångar ett resultat av ett framgångsrikt team snarare än en persons verk. Det är också något som Ulf själv påtalat flera gånger och vi är 100 % trygga i att Ulf och styrelsen kommer hitta en bra ersättare som kan ta över stafettpinnen i vårt portföljbolag Svolder. Vi är kanske mer oroade för om Svolder skulle tappa några av de andra tongivande personerna pga att Ulf lämnar men återigen har vi förtroende för styrelsen med Fredrik Carlsson  i spetsen oth utgår från att dom kommer hitta en bra ersättare. Det blir nästintill omjligt att hitta en lika bra VD men hittar de en hälften så bra så kommer Svolder leverera bättre än de flesta börsbolag.

Vi räknar kallt med att vi kommer få chansen att tacka av Ulf ordentligt innan han lämnar och givetvis kommer ni att få läsa allt om det här på bloggen.

 

Läs mer om Svolder

Svolder Bolagstämma 2021

Svolder bolagstämma 2019

Svolder bolagstämma 2018

Svolder bolagstämma 2016

Svolder - varför sålde VD aktier?

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.