7 Jul, 2022

Linas matkasse kraschar - vem kunde ana?

 

 

Aktiepappa anade!

2017 skrev vi ett inlägg om rykten som placerade Linas Matkasse på börsen. Det blev inget av noteringen den gången utan istället valde Lina och hennes kompanjon att sälja en del av bolaget till nån PE-firma istället. Men sen 2021 när corona hade boostat siffrorna valde samma PE-firma och Lina att sätta bolaget på börsen. Hur har det gått för de som köpte aktier första handelsdagen då? Jo de personerna har fått se sina aktier minska med 84 % i värde. Och precis som vi skrev redan 2017 behövde inte börsen ett nytt bolag av det här slaget. Dessutom upplever vi Linas matkasse som ett PK-företag som försöker leka aktivister och det är verkligen något vi avskyr!

PK-aktivister

När vi valde att dissa Linas matkasse första gången vi tittade på dem var för att de levererade en meny snarare än matvaror. det gick inte att välja särskilt mycket utan företaget skulle välja åt oss och det är verkligen något vi avskyr som sagt. Igår gick vi in och tittade på deras hemsida igen och nu finns det faktiskt en hel del valmöjligheter men det känns definitivt som om företaget försöker styra sina kunder i enlighet med gällande PK-agenda. De första fem rätterna som dyker upp när man väljer "Se hela vår meny" är; 

  • Vegetarisk linsbolognese
  • Rotfruktspytt med äpple, halloumi och stekt ägg
  • Grillad lax med rostad morotssallad
  • Stekt kycklingfile med rostad potatis
  • Smörstekt torsk med fänkålschoukroute

För PK-gänget som anser att "det är bra för världen att fler äter mindre kött" och annat kanske detta känns normalt och bra men för alla de normala människor som tycker att en allsidig kost innehåller vanligt kött mer än en gång i veckan så framstår det här i bästa fall som ett försök till påverkansauktion och vi avstår definitivt från att bli varken kund hos Linas matkasse eller att investera i den här typen av vänstervridna aktivistföretag. Inte konstigt att det går åt skogen för dem. Och idag vinstvarnade Linas Matkasse för sitt första kvartal då det visat sig att omsättningen sjunkit med 30 % och aktien har tappat 82 % de senaste 12 månaderna.

Ett annat PK-företag - Simris Alg

Vi har tidigare skrivit om aktivist-företaget Simris alg där VD var ute och bojkottade Facebook i någon form av påverkansauktion istället för att lägga fokus på sitt företag. Den gången resulterade det i en börsutveckling på -97,5 % och vi hoppas att inte Linas Matkasse går lika illa. Idag handlas Linas matkasse (LMK) till kursen 12,86 kr och Simris Alg till kursen 0,3395 kr.

 

Läs mer om Linas Matkasse

Lina matkasse till börsen

Omsättningen faller fritt för Linas matkasse

Simris Alg-grundaren säljer sina sista aktier

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.