9 Jul, 2022

Atrium Ljungberg köpvärd?

Atrium Ljungberg Q2 Rapport

 

Atrium Ljungberg släppte sin Q2 rapport igår och kom med sämre förvaltningsresultat än väntat och aktien reagerade därefter med -4%. Jag passade såklart på att köpa på mig lite Atrium Ljungberg som nu är 4% av portföljen. Inte så mycket men ser alla mina fastighetsaktier som ett enda innehav. Just fastigheter är nu 15% av portföljen, som har blivit rejält slaktad. Allt har sitt botten, frågan är bara hur djup den är. Senaste veckorna har tankat på med mer fatigheter. 

Nedan bilder är tagen från mitt google ark som är öppen för alla. Atrium Ljungbergs förvaltningsresultat har pendlat mellan 8-10kr sedan 2017 och det har inte direkt blivit några bra utdelningshöjningar, däremot har det funnits bra tillfällen att köpa in sig.

utdelningsaktier, Atrium Ljungberg, aktier
 

Bilden nedan visar Förvaltningsresultat / Aktiekursen. Den senaste redovisade resultat som kom ut igår var 8,9 kr och kursen ligger idag på 135 kr. Uträkningen blir då 8,9 / 135 = 6,6%. Om aktien är köpvärd eller inte får ni själva göra analys över. Längst ner kan ni se bild över mina affärer i Atrium, räkna också in de utdelningar jag fått (totalt 25 kr) sedan 2017. 
 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.