4 Aug, 2022

Svolder - Nordic Waterproofing

 

I veckan slog nyheten om att Svolder sålt hela sitt innehav i  Nordic Waterproofing ner som en bomp bland börsintresserade och vi som är kända för att bevaka Svolder fick även vi en del frågor om varför och vad det kan tänkas påverka. Tyvärr har vi inte mer info än någon annan på marknaden men vi kan idag läsa ett uttalande från Svolder där VD förklarar försäljningen. Bolaget har funnits i Svolders poortfölj sedan noteringen 2016 och har gett en avkasning på 130 %. Själva förklaringen till försäljningen är inte direkt solklar men såhär säger Svolders VD: “Inom ramen för vårt uppdrag att förvalta aktieägarnas kapital så ska vi kontinuerligt utvärdera våra aktiepositioner” och “Vi tror att bolaget långsiktigt utvecklas bäst med en industriell ägare som huvudägare. Globala byggmaterialkoncernen Kingspan har de förutsättningarna”. Pengarna är enligt uppgift inte öronmärkta någon specifik investering utan bolaget kommer utvärdera olika investeringar. Svolder tror sig också kunna hitta bra köplägen under de närmaste 12 månaerna.

Försäljning till Kingspan

Hela innehavet motsvarar 3,9 miljoner aktier och det säljs till byggkoncernen Kingspan äger efter köpet 16 % av aktierna i Nordic Waterproofing. Som vanligt tycker vi att Svolder agerar snyggt och säljer till en ägare man anser vara bra för bolaget samtidigt som Svolders aktieägare fått en god avkastning på sin investering. Det konstiga var väl endast det faktum att Svolders aktiekurs tappade 6 % den dag försäljningen offentliggjordes men det har rättat tilll sig nu några dagar senare. Synd att man inte utnyttjade den konstiga rörelsen och köpte fler aktier bara.

 

Läs mer om Svolder

Innehav Svolder

Ulf Hedlund annonserar sin kommande avgång

Varför sålde VD aktier?

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.