14 Aug, 2022

Så har jag placerat tjänstepensionen 1179692 kr

Jag har via min förra arbetsgivare tjänstepensionen ITP1 och valt fondbolagen via Collectum. I ITP1 väljer du en Traditionell försäkring 50% och en Fond försäkring 50%. Alecta placerar 60% Aktier, 10% Fastigheter och 30% räntebärande papper, så det är inte någon högrisk på pensionen direkt. Fondförsäkringsdelen finns hos SPP. 

Nedan bild från Alecta där värdet av min pension ligger på 349 658kr.

 

Fondförsäkrings delen finns hos SPP och där har jag fått välja mina fonder och innehav själv. De fonder som jag har valt är Storebrand USA 40%, Storebrand Sverige 40% och Storebrand Europa 20%.

 



Min nuvarande arbetsgivare betalar in tjänstepensionen hos Swedbank och där har jag fördelat pengarna i lite olika Spiltan fonder. Min totala tjänstepension ligger idag på 1 179 692kr och snart är den förbi den Allmänna pensionen. Jag funderar på att kunna ta ut pengarna vid 55 och då skulle jag med dagens värde kunna få ut 13763kr efter skatt i månaden under 5års tid.  Du kan själv se en överblicklig bild av just din pension via Minpension.se

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.