Veckobrev
19 Sep, 2022
Veckobrev och aktienyheter v.37

Veckobrev och aktienyheter v.37

Uppdaterad:
22 Jan, 2023

Vi har noterat en del vinstvarningar i veckan främst från konsumentrelaterade bolag. Vinstvarningar är något som offentliggörs i samband med att resultatet för perioden fastställs givet att siffrorna avviker kraftigt från marknadens förväntningar vilket kommuniceras ut ett par veckor före delårsrapporten. Detta adderat till augustis inflationstakt om 9 procent (KPIF) och en fortsatt osäker energisituation ger ytterligare ringar på vattnet inför de vinst- och tillväxtnedskrivningar som väntas. På tisdag 09:30 kommer Riksbanken med nytt räntebesked vilket i sin tur följs av räntebesked från FED på onsdagen. I SEB:s senaste investerar-enkät förväntade sig den store majoriteten en höjning på 75 punkter vilket i sådana fall skulle landa i en reporänta på 1,50 procent, något vilket vi förväntar oss diskonterat till stor del och speglat i den tioåriga obligationsräntan. 

Trevlig läsning! 

Veckans blogginlägg

Belåning |  "Schysst lön" men lågt sparande. Borde jag belåna fastigheten och ge hävstång till aktieportföljen? Mi30 svarar på läsares frågor.

aktienyheter

Läs inlägget

Användarundersökning | Tävla om biopresentkort!

Enkäten beräknas ta ca 2-3 minuter att genomföra och all data som samlas in är helt anonym.
Besvara enkäten här

Om året, innehav och kommande tid(er)

Cristofer Andersson kommenterar årets utmaningar, hur detta har påverkat hans investeringar & innehav samt utmaningarna framöver.

veckans aktie

Läs inlägget här

Update MilDef Group | Riktad emission & förvärv av Handheld Group

mildef analys

Under veckan som varit har MilDef förvärvat teknikbolaget Handheld Group, verksamma inom “rugged” teknik för kritisk infrastruktur, samt genomfört en riktad nyemission genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.  Med bakgrund av tidigare analys på bolaget har vi tillägnat nyheterna en kortare kommentar samt en enklare beräkning på vad detta inneburit för prognosens nyckeltal.

→ Läs MilDef-kommentaren här

Läs MilDef-analysen här

Under vecka 38 kommer ny spännande makro- och bolagsdata! För att följa kommande händelseförlopp kan du följa länken nedan.
PM vecka 38

TradeVenues fullbevakade bolag

veckans aktier

Irisity | Iristy introducerar IRIS+, en ny AI-plattform som kombinerar Agent IV, InnoVi och Irisitys Iris i ett kraftfullt analysverktyg. Läs mer.

veckobrev och aktienyheter

SBB i Norden | Samhällsbyggnadsbolaget i Norden har presenterat bolagets intjäningsförmåga proforma för 2023e. Dessa siffror är inflationsjusterade samt beaktar portföljförsäljningar och avsiktsförklaringar till kommande försäljningar för ett värde om ca 12 MdSEK. Läs mer.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.