Veckobrev
25 Sep, 2022
Veckobrev och aktienyheter v.38

Veckobrev och aktienyheter v.38

Uppdaterad:
21 Feb, 2023

Under den gångna veckan har vi fått se aggressiva höjningar av styrräntan i balansgången att pressa ned inflationen och inte fullständiga knäcka konjunkturen. Detta kastar ljus på räntemarknaden när investerare vill stabilisera sina portföljer och minska exponeringen mot förhoppningsbolagen. I veckans utgåva ger vi utrymme för ett flertal bolag som kan tänkas stå pall i dessa tider, hur man kan tänka på valutaexponering, samt en exklusiv intervju med läraren, författaren och investeraren Cristofer Andersson. 

Trevlig läsning! 

Användarundersökning | Tävla om biopresentkort!

Enkäten beräknas ta ca 2-3 minuter att genomföra och all data som samlas in är helt anonym.
→ Besvara enkäten här

Veckans blogginlägg

50st Utdelningsaktier |  När börsen är svajig och oroliga tider väntar är det gynnsamt att vända sig till mer stabila bolag med stadig utdelning. En som tittat mer på detta är Sparaklokt som visar hur Du kan bygga dig din utdelningsportfölj. Sparaklokt delar även med sig hur hans egen utdelningsportfölj ser ut.

→ Läs inlägget här

Veckans fråga om valutaexponering

“Jag har pausat sparandet i globalfonder till fördel för svenska indexfonder. Borde det inte vara smart att sälja globalfonderna när dollarn är stark för att sedan köpa tillbaka dessa när kronan är stark?”

→ Läs inlägget här

Exklusiv intervju med Cristofer Andersson

Idag inleder vi en liten intervjuserie där vi uppmärksammar TradeVenues läsare för våra högt uppskattade aktie-, finans- och ekonomi-bloggare på plattformen. Först ut kommer börsexperten och den erfarna investeraren Cristofer Andersson. Cristofer är en ledande figur inom börspsykologi och har publicerat ett flertal hyllade verk på området. Vad är ett måste i aktieportföljen, har du några "hidden gems", och vad har varit din mest underskattade investering?

→ Läs intervjun här

Under vecka 39 kan vi vänta oss nya spännande bolagsnyheter och makroekonomisk data. För att inte missa vad som händer listas den kommande veckans händelser nedan.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.