5 Oct, 2022

AP-fond slänger våra pengar i sjön....

Uppdaterad:
31 Jan, 2024

Urb-it rasar på börsen

Den 27 september kom nyheten att cykellogistikföretaget Urb-it genomför en riktad nyemission till kursen 2,75 kr. Tagare var Fjärde AP-fonden (har inget med AktiePappa att göra) som har en tydligt politisk styrelse, SHB och Skandia. En vecka senare kommer nyheter om att storägaren Lage Jonasson sålt 2,2 miljoner aktier i bolaget i vad vi får gissa är någon form av margin call.

Idag backar Urb-it med 74%. På en vecka är de ner 86%. Lite intressant ändå är att den som straffas mest av det här tråkiga försälningen och raset är Lage själv som fortfarande är största ägare i bolaget om om det var ett margin call är det inte osannolikt att det upprepas igen nu när kursen är ännu lägre.
Urb-its kurs just nu är 0,368 kr.

Största ägare i Urb-it den 31 mars var:
Lage Jonasson
INGKA (Kamprad)
4:e AP-fonden
Handelsbanken
Erik Mitteregger Förvaltning
Skandia
Consensus
Fidician
Adrigo
Ålandabanken

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.