Veckobrev
10 Oct, 2022
Veckobrev och aktienyheter v.40

Veckobrev och aktienyheter v.40

Uppdaterad:
22 Jan, 2023

Industrin krymper. Den amerikanska jobbrapporten för september överträffade marknadens estimat och adderar därmed till en, för börsen, rad av dystra indikatorer som fallande inköpschefsindex, ökad konkurstakt och krympande BNP. Vad som egentligen är goda nyheter för ekonomin är inte alltid bra för en framåtblickande aktiemarknad som nu spår en mer hökaktig räntepolitik framöver. Vid stängningen för veckan hade OMXSPI tappat hela 2,8 procent till 702.

I veckans utgåva väntar ett nytt aktiecase, bloggintervju, Q&A och veckans blogginlägg.

Trevlig läsning! 

Veckans blogginlägg

Hyreshöjningar för lokaler - Fastigheter | Hur ser hyreshöjninar ut för lokaler, hur går förhandlingarna till och vad menas med en indexklausul? Aktiepappa förklarar vad detta är samt vad det betyder för slutkund-

veckans aktietips

→ Läs inlägget här

Veckans aktiespaning

Någon gång kommer freden. I stället för att alltför mycket följa de dagliga rörelserna på börsskärmen (och bli deprimerad) kan det enligt min mening vara mer meningsfullt att lyfta blicken och börja se framåt, att försöka hitta vinnarna när freden kommer en dag...

→ Ta del av veckans aktiespaning 

Bloggintervju | Sparaklokt

Oberoende finans- och ekonomibloggare med målet att kunna leva på passiva aktieinkomster vid 50 år fyllda. I detta veckobrev vill vi uppmärksamma våra läsare om Sparaklokts investerande, något vilket genererat ett imponerande twitter-följe!

aktietips 2022

→ Läs intervjun här

“Ny lag kan ge dig högre pension!" 

Den 1 juli 2022 infördes nya regler som tillsammans med lagändringar under 2020 och 2021 gör det möjligt att samla ihop dina utspridda pensionspengar, så kallade fribrev. Att samla dina pensionsförsäkringar kan ge dig lägre avgifter, högre avkastning och framförallt en högre framtida pension. SVT har tidigare rapporterat att pensionen kan höjas med så mycket som 300 000 kronor.

aktier tips

→ Få en kostnadsfri sammanställning av dina fribrev här!

Veckans fråga | Sprida inköpen eller köpa direkt?

Vi har precis sålt huset och frigjort ett miljontal i kapital som vi vill investera. Hur ska vi placera dessa? Mi30 svarar nedan i sin uppskattade Q&A-serie.

dagens aktietips

→ Läs inlägget här

Nästa vecka trillar några tidiga Q3-rapport in från Dustin, Öresund och föregående veckas aktiecase Atrium Ljungberg. Till detta kommer andra spännande makroutsikter från bland annat IMF. Det är även stängning för Securitas nyemission. Detta är bara ett axplock av vad som väntar, missa inget genom att klicka på länken nedan!

PM vecka 41

TradeVenues fullbevakade bolag

BellPal Holding | Uppdaterad bolagsbeskrivning med bakgrund mot bolagets transition att fokusera allt mer på white label-lösningar såsom den tidigare rapporterade med Motorola. Läs om bolaget.

aktie tips

Köpläge i Nyfosa? | Nyfosa med sin transaktionsintensiva och opportunistiska strategi är en av aktörerna på fastighetsmarknaden som kanske är bäst lämpad att ta tillvara på "forced sales" när högt belånade konkurrenter måste stärka sin balansräkning och sitt kreditbetyg (e.g., Akelius köp i Castellum). Läs inlägget här. 

gratis aktietips

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.