3 Feb, 2017

Bolåneportföljen + 26 558 kr

Bolåneportföljen har gått hyfsat bra i Januari, mindre svängningar än den vanliga ISK portföljen. Det är lite mindre volatila innehav som jag har i den här portföljen, exempelvis Ratos Pref som ligger i princip stilla. 

Klicka här för att se utvecklingen sedan 2015 Januari.

Jag har lite andra riktlinjer och strategier för i år och framöver. Utdelningen som jag får kommer jag inte amortera av, utan det kommer att återinvesteras. En annan riktlinje är att påbörja en portfölj som är mycket diversifierad. Uppemot 30 st innehav, där minst 40% ska vara utländska och 60% svenska utdelningsaktier.

Jag har även bestämt mig att utöka lånet med 330 000 kr och då blir det totala som jag lånat 530 000 kr. Idén då är att dela upp 330 000 kr i 60 månader (5 år) och placera lika mycket pengar varje månad, 5 500 kr. Detta kommer jag göra för att undvika att hamna mitt i en krasch där jag investerat stor summa precis innan. 

Mina läsare kommer få vara delaktig i mina placeringar via bloggen och även Twitter. Följ gärna mig på Twitter, mitt användarnamn är @sparaklokt.

Utvecklingen för depån har varit + 26 558 kr sedan Januari 2015 på lånade pengar. Är väldigt nöjd med utvecklingen hitills.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.