21 Feb, 2017

Bravida 1,55 kr i utdelning

 

Bravida är mitt 3:e största innehav med 9,7% av portföljen. Bravida är en ledande leverantör av installation och service inom el, vs och ventilation. 

Sex Skäl till att investera i Bravida.

Marknaden för Service och Installation växer i Norden.
Bravida växer - men bara om det är lönsamt.
Förvärv gör oss starkare.
Ett stabilt företag med låg risk.
Bravida Way ger ständig förbättring och lönsamhet.
Starka kassaflöden skapar förutsättningar för tillväxt, förvärv och utdelning.

 

Bolaget kommer med sitt bokslut imorgon  och jag tänkte lyfta några nyckeltal. Ett av Bravidas finansiella mål är att dela ut minst 50% av nettovinsten till ägarna och jag själv tror att det blir 1,55 kr för 2016. Se lite siffror från Q3;

Vinst/Aktie:                2,08 kr 
Omsättningstillväxt: 2,0%
Rörelsemarginal:     5,6%
Direktavkastning:     1,69 %
P/E:                            25

I SME.Direkt så ligger förväntningarna på Bravida runt 3,13 - 3,33 kr vinst per aktie. Företaget har haft det tufft med att bibehålla omsättningstillväxten och 45 % av förra årets vinst/aktie gjordes i Q4 och man räknar om det till årets Q4 slutar det på en VA med 3,78 kr. Där tror jag inte att vi hamnar utan mer närmare 3,10 kr VA och de innebär 1,55 kr i utdelning. Så min gissning för Q4 kommer VA hamna på 1,02 kr och en utdelning på 1,55 kr. Se även Placeras artikel. 

Jag kommer att se till att Bravida alltid tillhör minst 3:e största innehav i min portfölj. Förväntar mig en hög utdelningstillväxt framöver.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.