16 Jun, 2017

Låt Consector förhandla ditt bolån

 

En av dem största investeringen en privatperson gör i sitt liv är att köpa en bostadsrätt. Detta medför såklart att man lånar väldigt mycket pengar i form av bolån där amorteringskravet lyder enligt nedan;

 

Amorteringskrav: Sedan 1 Juni 2016 måste nya bostadsköpare amortera på bostadslånet. På lån över 70% belåning måste man amortera 2% per år ner till 70% belåning. På belåning mellan 50% till 70% belåning måste man amortera 1% per år ner till 50% belåning.

 

Bolånetak: Sedan 1 Oktober 2010 gäller reglerna från Finansinspektionen att nya lån inte bör överstiga 85% av bostadens värde.

 

Bankernas krav: Både Riksbanken och Finansinspektionen har diskuterat lånetak/skuldkvotstak men ännu är detta inte genomfört. Många banker har dock redan infört lånetak mellan 500 till 650 procent av årsinkomsten.

 

Jag själv har ett lån på 2 434 998 kr med belåningsgraden 66%, som innebär att jag måste amortera 1% tills belåningsgraden når 50% belåning. Räntan är en av mina största kostnader idag.

 

Bostadslånet för ett hushåll är en stor kostnad för och många bolånetagare hamnar i en ovisshet pga brist på kunskap kring bostadslån. Bankerna nyttjar detta till sin favör och ger råd om räntan till bolånetagarna, där bankerna tjänar otroligt mycket pengar på. Det lönar sig verkligen att pruta på lånet, men många hushåll struntar i detta fastän det är enkelt och smidigt. Ett företag som nischat på att förhandla fram det bästa bolåneräntan för privatpersoner är Consector, de sköter allt och om det passar dig får du en mycket lägre ränta än vad du har idag.

 

 

"Consector fungerar som en mellanhand där en personlig bolånerådgivare förhandlar dina bolån åt dig som kund. Rådgivaren behandlar din ansökan och skickar din förfrågan till utvalda samarbetspartners. Bankerna återkommer sedan med föreslagna villkor och presenterar erbjudanden transparent för dig som kund."

 

 

"Detta inlägg är ett samarbete  med Consector"
TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.