14 Nov, 2017

Bravida tillväxt 14,7%

 

 

Bravida är mitt största innehav och igår skrev Placera en aktieanalys, som var läsvärd ifrån min synvinkel. Även om byggandet i Norden avtar så kommer Bravida få in intäkter i form av service och underhåll. Installations biten däremot kommer ju sjunka. 

 

Bravida har också fördelen av att se signaler från fastighets konjunkturen i tid då Bravidas tjänster kommer in i mellan- eller slutfasen av en Installation på fastigheter. De har då tid att effektivisera kostnader till skillnad på fokusen idag, som ligger mest på att förvärva andra bolag.

När det gäller värderingen idag så ligger P/E på 15,1 och tillväxten på 14,7% för det här året.

 

Är aktien billig? 

 

Jag har tankat på mig en del då kursen legat under 60 kr och försöker att inte göra det längre. Andelen Bravida är på höga 18,4%. I min mening är den varken dyr eller billig och äger man inte aktien bör man i alla fall räkna på siffrorna. PEG-talet för i år är runt 1 och jag tror att Peter Lynch skulle gillat det.

Andra analyser av Bravida;

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.