26 Dec, 2017

Summering av året del 1; Mina 3 sämsta Köp under året

 

Snart är året slut och det är även mina köp/sälj hoppas jag. Jag har delat upp min summering i år i olika delar; mina 3 sämsta Köp, mina 3 bästa Köp, mina utdelningar och förvaltningskostnad, Tankar om 2018 och mina mål för det.

 

Då så, dags att redovisa mina 3 sämsta köp under året. Då har jag tagit ut en blandning mellan procentuell förlust och även den sammanlagda förlusten.

 

 1. Hennes&Mauritz har blivit en flopp och sänkt portföljen totalt i år. Mitt största misstag med innehavet var att jag köpte för mycket.

 

 

2. På andra plats kommer Bravida och där förlusten ligger på 7450 kr just nu. Är väldigt säker på att Bravida kommer repa sig under 2018.

 

 

3. Corus Entertainment, ett kanadensisk bolag. Där jag utgick mycket på P/B talet även fast det hade stor Goodwill post.

 

I nästa inlägg kommer mina bästa köp. En som också summerar för året med dem bästa uppesittarkväll avsnitten är bloggaren Aktiepapppa, kolla in hans inlägg.

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.