10 Apr, 2018

BankID signering för egna avtal.

 

En gratis webbtjänst kallad signera.ebox.nu släpptes av företaget TellusTalk AB i början av året och är väldigt användbar för både privatpersoner och företag. Där kan man ladda upp ett dokument i pdf-format, signera med BankID och skicka vidare avtalet till det företag eller privatperson som behöver din signatur.

 

BankID är en e-legitimation som gör det möjligt för företag, banker, organisationer och myndigheter att både identifiera och ingå avtal med privatpersoner på Internet. En sådan utfärdas av innehavarens bank och är kopplad till perssonnumret. En BankID-signatur är bindande och har ett lika högt bevisvärde som en fysisk signatur, om inte faktiskt ännu högre. En BankID-signatur fastställer personens verkliga juridiska identitet.

 

Den här tjänsten kan underlätta vid signering av bostadsavtal, köp av bil/båt, avtal med aktiemäklare eller ett eget avtal mellan privatpersoner där man exempelvis lånat ut pengar. TellusTalk spara ingen info och det hela sker anonymt. Läs även digital.di.se.

 

Det är enkelt att använda det privat enligt bilderna. Ladda upp ett pdf dokument, ange ditt personnr och signera sedan dokumentet med ditt BankID. Efter signering får du sedan ett pdf dokument tillbaka innehållande det du laddade upp och själva signaturdatat. Testa det här signera.ebox.nu.

 

 

 

Inlägget är skriven i samarbete med TellusTalk AB

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.