30 Apr, 2018

Yield on Cost 7 största innehaven

Nyckeltalet Yield on Cost kan användas för att beräkna hur mycket avkastning du får idag på utdelningen mätt mot dina investerade pengar (medelinköpskostnad). Nyckeltalet tar ingen hänsyn till dagens kurs av aktien utan enbart medelinköpskostnaden gentemot utdelningen.

Jag gillar nyckeltalet väldigt mycket då det visar mig hur lyckade mina köp är gjord kontra utdelningstillväxten. Varje gång företaget höjer utdelning, höjs mitt YoC tal och jag ser det som att man sätter in pengar på banken och räntan kan stiga eller sjunka för varje år, förhoppningsvis så stiger det år efter år.

Se en video som illustrerar Yield on Cost klockrent, titta på den så förstår ni det bättre. 

Yield on Cost = Utdelningen / Medelinköpskostnaden 

Yield on Cost på mina största innehav;

Investor                     3,6%
Castellum                 4,8%
Bravida                     2,7%
Hufvudstaden          2,7%
Atrium Ljungberg  3,4%
Enbridge Inc            7,6%

Jag är väldigt nöjd med utvecklingen hos utdelningshöjaren Castellum och förväntar mig en bra tillväxt när det gäller Bravida, men kommer nog inte köpa fler Castellum eller Bravida aktier. Däremot vill jag gärna investera mer i Investor.
 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.