5 Jun, 2018

Bolåneportfölj resultat +52 301 kr

 

 

Resultatet för Bolåneportföljen ligger på totalt 52 301 kr och då har jag dragit av ISK skatten för år 2017. Väldigt nöjd med portföljen som kortfattat bygger på att jag utökat bolånet och målet har varit att slå bostadsräntan.

 

Resultatet har varit positivt och jag började med spar experimentet redan 2015. I början gick det dåligt, men portföljen har sedan repat sig väldigt bra. Portföljen jobbar långsamt men säkert uppåt och det är själva meningen med den här portföljen. Slår jag bolåneräntan varje år så är jag nöjd. Min ränta ligger just nu på 1,29%som är bundet fram till Januari 2019.

 

På bilderna nedan kan man se fördelning per fonder och aktier i portföljen som består av 12% aktier och 87% Obligation-/ Räntefonder. Har även belånat bolåneportföljen med Superlånet 1,1%. Vid beräkning tar jag så klart bort ränta och ISK skatt. 

 

Det har lönat sig på att jag belånat och gett mig en avkastning 1162 kr per månad efter skatt och ränta, men det är inget jag rekommenderar direkt med belåning och köp av aktier/fonder.

Alla inlägg
Summering 2015
Summering 2016
Summering 2017
Utökar Bolån med 330 000 kr

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.