19 Jun, 2018

Uppföljning: 2 års Bunden ränta 1,29%

I början av 2017 valde jag att binda min ränta till 1,29% i 2 år. Då kändes det väldigt rätt att göra det då jag haft rörlig ränta tidigare och nästa villkorsändringsdagen är 2019-01-20, just nu är jag osäker på om det ska bli bunden ränta igen eller låta det vara rörligt. Jag kommer definitivt inte binda med mer än 2 år i alla fall.

Tog jag rätt beslut med att binda ?

 

Om man tittar på hur räntan varit fram tills nu så har den varit ganska oförändrad och om rörliga räntan hade gått under 1,29% under dem här 2 åren så skulle det ha blivit ett dåligt val med fast ränta. Så därför anser jag att det var ett bra val med bunden ränta.

 

Jag har ju över 50% skuldkvot så att hålla nere räntekostnaden är väldigt viktigt för mig. I bilden nedan kan ni se att jag har 2 410 566 kr i lån och räntesatsen påverkar även min Bolåneportfölj.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.