27 Jun, 2018

Min nya sparkvot

När jag från årsskiftet planerar att gå ner till cirka 70% i sparkvot  (22,5/32=70,3%) så är det ju räknat på sparande av min nettolön.

Till det ska det ju läggas återinvesterad utdelning på minst 100.000 kr, tjänstepension och PPM. Plus den allmänna pensionen så klart. Så bara med dessa då är vi uppe i över 100% sparkvot.

Sen ligger ev intäkter från blogg, extrajobb via min enskilda firma och om min bok skulle bli verklighet under 2017 utanför de 32.000 kr per månad. Av dessa övriga intäkter blir sparandet 100%.

Syftet med inlägget är att peppa mig själv att det inte är så illa att öka utgifterna till över 9000 kr i månaden. Även om det kommer kännas märkligt och fel vissa gånger när kortet dras i januari och februari nästa år.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.