29 Jun, 2018

Förvaltningsavgiften nere på 0,32%

 

Ett av mina mål för 2018 är att hålla förvaltningskostnaden till högst 0,25%. På diagrammet ovan så har jag räknat ut vad kostnaden skulle bli om jag fortsatte med mina köp/sälj affärer som jag gjort hittills under året. Då kommer kostnaden ligga på 0,32% för året, men jag räknar såklart på att inte hålla samma takt med mina köp/sälj transaktioner som jag gjort det här året.

Beräkningen är gjord på det totala courtage avgiften jag betalat under året. Delar det med antal veckor som gått. Då får jag ett genomsnitt/vecka och det värdet ggr 52. Resultatet dividerar jag med depå storleken på mina aktier.

En av anledningarna till att ens investerings strategi skall vara "Köp och Behåll" är just courtage och spreadkostnaden (skillnad mellan köp och säljkurs på en aktie), som uppstår vid varje transaktion. Vid varje transaktion du gör, uppstår en osynlig spread kostnad som finns i priset du köper/säljer en aktie. Därför ska du hålla nere dina transaktioner OM du inte är en duktig trader.

När du köper så måste du alltid "buda" med den högsta kursen än andra köpare för att just den millisekunden genomföra köpet. Det samma gäller när du skall sälja, då måste du alltid buda det lägsta priset för att genomföra transaktionen. Det här går att minimera som Warren Buffet gjort genom att Köpa och Behålla sina innehav väldigt väldigt länge. 

 

Anledningen till att jag inte haft några transaktioner senaste 3-4 veckor är för att jag valde Courtage nivå Medium för att genomföra ett stort köp/sälj och för att undvika hög courtage sen dess har jag inte gjort några transaktioner. 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.