5 Jul, 2018

Kul och nördig detalj hos Avanza

Igår morse kl 8.30 hände en kul grej. Min och min frus mobiler lät "katching" exakt samtidigt från var sin del av rummet. Avanza har nämligen uppdaterat sin app och lagt till ett ljud av en kassaapparat som klirrar till när det kommer in en utdelning. För min del var det väntat både att det skulle komma utdelning och att det fanns vissa chanser att det skulle låta, då jag sett om den nya funktionen på Twitter, även om jag inte visste säkert om det skulle funka på Android än. Min fru såg dock ut som ett levande frågetecken. Extra kul att det slumpade sig så att vi både fick utdelning just samma dag då vi inte är några som aktivt strävat efter att få utdelningar varje månad eller något sånt. I hennes fall var det Coca Cola och i mitt fall Klövern preferensaktie som råkade dela ut samma dag.

Jag har redan börjat planera för var jag vill se till att vara med mobilen kl 8.30 vid kommande utdelningar. Bara för att kunna svara "äh, det var bara jag som fick en utdelning" på de frågande blickarna kring vad det var som lät. Frågan är hur stora delar av Avanzas kunder som tycker det är kul och tillför något, men för oss nördar som älskar utdelningar var detta en riktig höjdare.

På tal om utdelningar så tänkte jag att det kunde vara läge att repetera min strategi när det kommer att leva främst på utdelningar. De utdelningar jag får i år sparar jag på ett sparkonto och ska ha och leva av under 2019. Jag har därför inget behov av jämn ström av utdelningar över året med utdelningar varje månad. Dessutom får jag med denna strategi god framförhållning om utdelningarna skulle sänkas ett år då jag får info om det redan tidigt på våren och sen inte ska använda dessa pengar förrän nästa kalenderår. Vilket skapar gott om tid att agera på oväntat låga utdelningar genom att sänka kostnaderna, jobba extra eller sakta men säkert sälja av lite extra fonder för att stärka upp kassaflödet. I år är utdelningarna istället något högre än vad jag trodde förra året tack vare fina höjningar på många håll och några extrautdelningar, vilket har gjort att jag återinvesterar lite utdelning här och där.

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.