6 Jul, 2018

Förbättringar

Hoppas ni hittade något bra att köpa igår när Avanza körde gratis courtage på amerikanska aktier. Jag var för en sekund sugen på något mindre köp för 100-200 dollar mest för sakens skull, gratis är som bekant gott. Men då påminnelsen om skatt på kapitalförsäkringen som ska betalas om ett par veckor kom väldigt lägligt så insåg jag att jag får lugna mig och lägga de få likvider som ligger i kapitalföräkringen på att betala skatten istället. Jag har alla mina aktier svenska som utländska i kapitalförsäkring, främst för att jag hade den igång redan innan ISK uppfanns och att jag tycker det är smidigt att hålla ihop alla aktier på ett konto och fonderna på ett annat för att kunna jämföra utvecklingen för grupperna som helhet på ett enkelt sätt. De svenska aktierna hade annars funkat lika bra att ha i ett ISK, men för utländska är kapitalförsäkring smidigt då man får tillbaka källskatten som dras på utdelningen automatiskt. 

Kul att se att teamet är på TradeVenue är snabba med att agera på önskemålen om att förbättra funktionalitet och design här på bloggen. Denna lista fick jag mailad igår från TradeVenues VD Oscar:

---------

Kommande förbättringar:
- Kommentera anonymt ska vara enkelt och funka på samma sätt som på tex Blogger. Att använda Google-konto är tveksamt om det är tekniskt möjligt, men vi ska definitivt se över möjligheten.
- Förhandsgranskingen på Twitter/liknande ska vi fixa snarast. Tack för info!

Redan genomförda förbättringar:
- Läsbarheten, mörkare text.
- Kommentarerna mycket bättre läsbarhet i mobilen nu (bredare kolumn för text)
- Tagit bort “populära inlägg” för att göra upplevelsen mindre rörig.
- Rullande aktielistan i toppen som många tyckte störde är nu borta!
- Tagit bort alla gilla-grejer för att göra upplevelsen mindre rörig.
- Datum och tid, både på inlägg och kommentarer

-------------

Kul att min och framförallt er bloggläsares feedback tas på allvar och att man agerar så snabbt. Jag personligen tycker forfarande radavståndet i blogginlägget är lite för stort (främst i mobilen men även desktop). Snyggare och lättare att läsa när det är den storlek/radavstånd som det är i kommentarerna på inlägget i mobilen tycker jag. Håller ni med?

Såg också att det var på gång att fältet som kommentarerna skrivs i med mobilen ska bli lite bredare. Toppen tycker jag, även om det inte är någon katastrof nu då jag fick plats med 6-8 ord i bredd jämfört med 1 ord per rad som någon som kommenterade upplevde att det var. Men kanske var någon som tänkte skriva långa ord? :-)

Något annat än ovanstående planerade ändringar som ni ser som prioriterat att förbättra direkt? Annars kanske vi kan köra på ett tag och vänja oss vid den nya bloggens utseende och funktion och sen återkomma med en lista förbättringar på lite längre sikt? Konkret feedback på sånt som kan bli bättre redan nu är det bara att komma in med direkt så klart!

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.