9 Jul, 2018

Veckans materbjudanden - v28

Då min fru ändå kollar igenom veckans erbjudanden varje söndag och skriver upp vad som är billigt och var så tänkte jag att jag skulle kunna ha en återkommande grej att varje måndag berätta vad vi ska handla på erbjudande kommande vecka. De butikers erbjudanden som vi går igenom varje söndag är Willys, ICA, Coop, City Gross och Ö&B. 

Vi gör vår vardagshandling på Willys, övriga butiker besöker vi bara om det är något speciellt erbjudande. Men en normal vecka blir det besök i 1-2 butiker till förutom Willys. Vi tar det då alltid på väg till eller från något annat och med cykel, då det sällan lönar sig att åka till butiken med bil för att köpa enstaka varor någon krona billigare. Vi har samtliga dessa butiker inom 2 km från vår bostad. Jag kommer fokusera på det som vi själva köper, vilket även omfattar en del onödigt som tex glass eller godis. Vill man leva riktigt sparsamt är det givetvis bäst att inte köpa det alls, oavsett pris. Är det något pris som sticker ut kommer jag ta med det också, även om det är en vara som vi inte nyttjar själva.

Utöver att handla billigt på erbjudanden skapas låg matkostnad över att ha en del billiga basvaror som konsumeras mycket av som man kan tänka sig köpa även till ordinarie pris. Det spelar mindre roll om havregrynen kostar 10 eller 12 kr per kg då det handlar om enstaka ören per portion. Ett tips är då att ha koll på ett antal bra produkter per butikskedja som du kan tänka dig köpa till fullt pris. Så passar man på att köpa även dessa varor när man är i denna butik tack vare att man ska plocka upp någon vara på erbjudande. 

Tyvärr fick denna nya måndagstradition här på bloggen en dålig start. Med ovanligt svaga erbjudanden denna vecka. men så är det ibland. Hela upplägget handlar om att bunkra när det väl dyker upp bra priser då man aldrig vet när det dyker upp nästa gång.

Willys
Daimglass 750 ml - 20 kr
3 st 1,5 liter läsk - 29 kr

ICA Maxi
Nötfärs svensk 12% fett - 59,90/kg

Ö&B (gäller bara fram till onsdag då de har tors-ons vecka)
3 st Pepsodent tandkräm 125 ml för 25 kr

Som sagt ingen vecka som går till historien. Nya tag nästa vecka då det skulle sitta fint med erbjudande på tex ägg, kyckling och lax.

För er som inte noterat det har jag lagt upp en länk i menyn över min aktuella aktieportfölj. Den kommer uppdateras så fort jag köper fler aktier. Ni hittar den här.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.