16 Jul, 2018

Veckan materbjudanden - v29

Andra veckan med den nya traditionen att på måndag förmiddag publicera de erbjudanden som enligt oss sticker ut på de olika matbutikerna. Ingen supersuccé denna vecka heller, men kassler och flintastek för 30 kr per kg är bra och veckans bästa klipp! De som står först i respektive kedjas lista är de bästa erbjudandena. Försöker även ta med sånt som inte vi köper själva men tycker är bra klipp, eftersom ni kanske har annan smak än oss. 

Willys
Kassler 29,90/kg
Fetaost 5 kr/st (150 gram)
2x2 kg strösocker 20 kr
Hushållsost 49,90 kr/kg

ICA Maxi
Eriks sås 10 kr/st (170-255 ml)
Nektariner 15 kr/kg

ICA Nära
Oreo kakor 10 kr/st
Hushållsost 49,90 kr/kg

Coop Forum
Flintastek 39,90 kr/kg
Blandfärs 39,90 kr/kg
Daimglass 20 kr/st (750 ml)
Hushållsost 49,90 kr/kg
Coop läsk 5 kr/1,5 liter

City Gross
Flintastek 29,95 kr/kg
Nötfärs 59,95 kr/kg

I övrigt vill jag ta tillfället i akt och beklaga mig över alla som var så engagerade i utgången av VM-finalen i fotboll igår. Jag älskar sport och såg givetvis matchen med stort intresse. Det jag har en invändning mot är de som jublade och firade Frankrikes seger genom att lägga upp klipp i sociala medier där deras glädje vari paritet med att de själva varit en del av laget. Jag såg till exempel en som skrev innan matchen att Frankrike var hans favoritlag i VM nu när Sverige och Braslien åkt ut, följt av Go France!. En annan jublade över utgången med motiveringen att han ofta hade varit i Frankrike på somrarna som barn. Det är inte bara i min bekantskapskrets som detta sjuka beteende förekommer visade det sig. Medieprofilen Filip Hammar la en halv förmögenhet på att få se sitt "andra favoritlag" Frankrikes final live (men verkar ha sett stor del av matchen genom sin egen mobilskärm när han filmade från läktaren). Glädjen vid Frankrikes mål visste inga gränser, givetvis filmat och delat i sociala medier.

Sport är ju underhållning och man får ju göra som man själv vill för att skapa största möjliga glädje av det, men jag måste erkänna att jag har svårt för personer som bor i Jönköping och hejar på Malmö FF, Färjestad, Liverpool, Roma, Barcelona, Boltic, Redbergslid, Rospiggarna IKSU, Tiger Woods, NY Yankees och Las Vegas Knights. Och sen dessutom firar ett VM-guld i fotboll som det inte fanns någon morgondag när deras "tredje favoritlag" vann. Jag själv har bott i norra Stockholm större delen av mitt liv och hejar på 2 lag, AIK och Sverige. Då kan man kosta på sig att vara glad när Sverige går till slutspel i fotbolls-VM och AIK leder Allsvenskan. Men jag har tyvärr svårt att ta er glädje på allvar om ni inte har större ankytning till Frankrike än att ni sett Fångarna på fortet som barn och förra helgen var helt knäckta över Sveriges förlust. Andra visade stort engagemang för Kroatien med motiveringen att man måste heja på de som bara har 4 miljoner invånare. Tydligen hade dessa personer återhämtat sig besvikelsen över att deras rimligtvis ännu större favoritlag Island, Panama och Uruguay, länder med ännu färre invånare, redan fått lämna turneringen.

Töntig sak att störa sig på, jag erkänner. Självklart får man heja på hur många lag man vill om det gör en gladare. Nu fokuserar vi på något viktigare och skyndar iväg till Willys innan kasslern tar slut.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.