16 Jul, 2018

Spartips - vårda era saker

 

Häromveckan packade vi in familjen i bilen och styrde ner mot Sveriges sydligaste delar. Närmare bestämt mot Österlen och en liten by strax söder om Kivik där vi har ett sommarhus. Den här långhelgen var vikt för att ställa huset i ordning inför sommaren. Det blev en hel del arbete i trädgården men även hus och gårdshus fick sig en liten genomgång med både målning, skadedjursbekämpning (myror) och lite annat. När vi stod och kämpade kände vi faktiskt att vi var riktigt sparsamma och gjorde en bra insats då vi faktiskt vårdade våra saker och bevakade vår investering. Det här är en dyr del av Sverige att äga hus i och även om det alltid är viktigt att ta hand om sina saker så blir det extra viktigt när det är lite större värden inblandade.

Principen att man kan "spara" genom att vårda sina saker gäller egentligen för allt. Om man tar hand om sina saker kommer de hålla längre och man kommer kunna använda dem mer och då blir kostnad per tillfälle lägre. Gäller för såväl bilar som cyklar och kläder.

En extra bonus med just den här resan är att det är väldigt avkopplande att komma ner till de här delarna av Sverige. Det känns nästan som semester även fast vi jobbade en hel del. Inte hela tiden såklart men en del. Jag gissar att just Österlen känns så exotiskt på grund av att det inte alls ser ut som här hemma samt att det är så pass långt bort och dessutom talar de ju ett annat språk ;).

Vi hade i alla fall en riktigt bra helg och nu står sig huset bra inför sommarsäsongen.

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.