19 Jul, 2018

PPM Portfölj + 6,8% årligen

 

Värdeförändringen för min portfölj i är och genomsnittliga avkastning per år är + 3,5% respektive + 6,8%. Jag är väl missnöjd med utvecklingen och den låga avkastningen beror främst på att jag varit för feg med mitt val av fonder, som altid innehållet in räntefond med en andel på runt 10% till 25%.

Just nu ser ni att jag har fonden Simplicity Global Corporate Bond, som inte gått så bra i år och där jag precis gjorde ett nytt val. Valde att byta ut den mot fonden Spiltan Högräntefond.

PPM är en viktig del av din framtida pension och det är betydande att följa upp den minst 1 gång/per år. Har du hitills inte gjort något val så har du helt klart varit en vinnare :).

 

 

På sidan minpension kan du se en överblick över alla dina pensionsdelar, som premie-, privat-, tjänste- och inkomstpension. Du kan även göra en pensionsprognos över hur din pension kommer vara i framtiden. Jag funderar på att gå i pension i tidig åler och nedan har jag gjort en pensionprognos.

Prognosen bygger nog på att jag ska fortsätta jobba i samma takt framtill dess och om jag räknat ut det rätt så skulle jag fått från tjänstepensionen 15260 kr och den allmänna pensionen 8750 kr, siffrorna är då efter skatt. Om jag halverar dessa siffror då jag antar det blir en tidigare pension för min del blir uträkningen  12005 kr, plus mina utdelningar då. Det blir en bra pension det :).

Hur står det till med era pensioner?

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.