22 Jul, 2018

Veckans bästa blogginlägg

 

I vanlig ordning ska vi försöka hjälpa alla er som inte riktigt hunnit med att läsa alla intressanta blogginlägg som publicerats i veckan har vi gjort jobbet åt er. Här kommer alla de blogginlägg som ni inte vill missa:

Egon Investor ger sig in fastighetsdebatten och om bara alla människor hade förstått det Egon förstår så hade Sveriges bostadsmarknad sett helt annorlunda ut (bättre!).

Sparo är arg som vanligt. Den här gången är det epitetet "vita heterosexuella män" som retat upp honom. Mycket klarsynt skrivit av Micke i vanlig ordning.

Kronan till miljonen sammanställer veckan på sitt sätt och rekommenderar en Twitterprofil vid namn Erik. Erik är en lika kunnig, rolig som frekvent twittrare som vi också följer. 

Stefan Thelenius skriver om att han har över 100 bolag i portföljen. Han ger även lite förslag på hur man ska hålla reda på dem alla om man har så många bolag i sin portfölj. Missa inte heller bilden i inlägget som antyder någon form av ordvits om vi förstått det hela rätt ;).

Att välja Lycka fortsätter recensera böcker och den bok som heter "Sluta pensionsspara" har vi inte läst men vi gillar det vi ser i titeln. Det finns helt enkelt många sätt att skaffa sig en bra pension. Att betala dyra avgifter till banken och eventuellt staten är inte ett av dem.

Spara spendera har reflekterat lite kort kring hur Avanza och i viss mån Nordnet tjänar pengar på att erbjuda "gratis" courtage på amerikanska aktier genom valutakostnaden på 0.25 %. Ett intressant resonemang som tål att funderas över.

Själva har vi jobbat på med lite tekniska detaljer (vissa länkar funkar fortfarande inte) och under tiden har vi skrivit inlägg om skogsbränder och skogsbolag. 

 

Hopppas att ni alla haft en riktigt go vecka i sommarvärmen och att semestern fortsätter leverera medelhavsvärme.

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.