24 Jul, 2018

Idag köpte jag för första gången 1 (en enda) aktie!

 

 

Glädjande nog var det idag dags att starta en helt ny portfölj för vår minsta lilla familjemedlem. Vi har funderat både länge och väl innan vi bestämt vad det ska bli som vi köper för den här lilla rackaren. Tankarna har gått i banor som att vi vill ha något som hon kan känna igen och ett varumärke som det är roligt att äga. Det är enligt oss viktigare att man som barn lär sig om aktier och företag än att man får en särskild utveckling i aktien. Det är klart att det inte skadar om aktien går bra också men det är faktiskt inte det som är det primära när det handlar om barnsparande. Vi har Resurs Holding som ett exempel. Dem känner man förhoppningsvis inte alls igen och man är definitivt inte kund där. Tesla är också ett exempel men då på det omvända: ett bolag man gärna är kund hos men som vi inte investerar i.

Tankarna har gått kring Ica, Cloetta och Investor men Investors roliga innehav syns inte på samma sätt som tex Ica och Cloetta. Vi ser dessutom gärna at bolaget delar ut en del så att den lille kan se att det trillar in lite pengar emellanåt. Då lär man sig om utdelning och ränta på ränta.

Slutligen har vi landat i att investera i lyxbolaget LVMH med varumärken som Moët & Chandon, Dom Perignon, Hublot, BVLGARI, Hennessy, Louis Vuitton, Marc Jacobs Christian Dior mfl. Ett gäng urstarka varumärken som vi tror kommer vara attraktiva även i framtiden. Sagt och gjort, idag kl 15.58 köpte vi en (1) aktie i LVMH. Första gången någon av oss köper en så liten post någonsin. Aktien köptes i en kapitalförsäkrning och kursen var € 298,65. Strax därefter publicerades LVMH:s rapport för årets första 6 månader och det var ingen dålig rapport. En bra början för den lilla investeraren!

 

Läs mer om LVMH

LVMH – ett första klassens lyxbolag

Spara till barn 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.