29 Jul, 2018

Bäst i veckan!

Ny vecka och en ny sammanställning över blogginlägg som ni absolut inte får missa. Vi läser som ni vet väldigt många bloggar kring ekonomi, sparande och investeringar och det här är vårt sätt att dela med oss så ni inte missar några av de inlägg vi tycker är bäst. Det är också ett sätt att promota de skribenter som faktiskt skriver riktigt bra inlägg:

Chansar Mest är den ekonomibloggare som har absolut mest edge av de vi följer. Han är inte rädd för att säga vad han tycker och även om han är en riktigt trevlig person under ytan så döljer han det väl i vissa blogginlägg. Det förekommer även en hel del sarkasm och ironi på bloggen. Det har varit lite skralt med inlägg från den gode CM de senaste veckorna (och månaderna) men i veckan så hände det. Som vi har väntat!

Sofokles och Fermentum Vitae skriver om sparkvot och om förhållningssätt till sparande och faktiskt till livet generellt. Ett läsvärt inlägg!

Per penning skriver som vanligt mer än ett riktigt läsvärt inlägg den här veckan. Det vi väljer ut den här gången är hans inlägg om verktyg. Det är viktigt att ha med sig det faktum att pengarna "är ett verktyg, inte ett självändamål". Som ekonomibloggare, sparare och investerare kan det ibland vara lätt att glömma. (Observera att detta gäller inte gemene man ;))

Sparo skriver om att vissa företag tar på sig offerkoftan, och till och med offerallen, och gråter ut för att deras företag inte går runt. Tänk om alla företagare, och även politiker, skulle förstå att en affärsidé som inte håller är inte tillräckligt bra. Tänk vad många statliga och kommunala verksamheter som skulle få stänga om man levde efter det resonemanget...

Miljonär innan 30 har skrivit flera inlägg om hur han letar ny bostadsort. Mycket intressant att följa hans resa runt i södra Sverige och höra hur han resonerar kring de olika byarna. Och om någon undrar varför vi väljer att kalla "städerna" för byar så beror inte det på att vi är dryga på något sätt utan vi anser halt enkelt att vi mest har byar i Sverige. Tittar man internationellt så är småstaden vi bor i (Göteborg) knappt ens en by och vi kallar även Göteborg för by i det dagliga. Hur som helst så är det roligt att kunna följa Miljonärinnans resa.

Pappa betalar? Skriver om semester i Sverige och det kan nästan ses som ett spartips. Därför skickar vi här ett tack till vår pappa-kollega.

Petrusko skriver om ett erbjudande som Unga aktiesparare har. Vi har ibland faktiskt haft synpunkter på Aktiespararna för även om de gör väldigt mycket rätt så har de också förbättringspotential på vissa håll.

Frihetsmaskinen har skrivit ett kortare diskussionsinlägg om skulder och lån och här är nästan kommentarerna roligare än själva inlägget. 

Själva har vi i veckan skrivit ett inlägg om att vi för första gången köpte en aktie. En äkta enpetare helt enkelt. Till vårt försvar vill vi dock framför att aktien i fråga var LVMH och den kostar ca 3.000 kr. Aktien hamnade i barnportföljen och det faktum att minstingen numera äger en del av Louis Vuitton har redan skapat avundsjuka här hemma.

Hoppas ni haft en riktigt go vecka och att morgondagens nya vecka blir lika bra!

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.