5 Aug, 2018

Veckans bästa blogginlägg!

 

En riktigt skön vecka går mot sitt slut och även om Aktiepappa har börjat jobba lite smått efter semestern så har det varit en riktigt bra vecka. Flytten till Tradevenue har börjat sätta sig och fler och fler detaljer börjar funka på riktigt. Det märks också på besökarantalen som både har hämtat sig och faktiskt börjat gå förbi de vi hade på den gamla plattformen. På köpet har vi dessutom fått lite nya vänner och det är ju aldrig tråkigt eller dåligt. De bästa blogginläggen i veckan finner ni nedan:

Pappabetalar har skrivit ett riktigt härligt inlägg om hur bra livet kan vara när man trivs med sitt liv och sitt arbete. Om man har ett jobb man trivs med så behöver man inte kämpa lika hårt för att få ekonomiska möjligheter att sluta jobba. 

Lundaluppen skriver flera inlägg om hur man startar och bygger upp ett eget investmentbolag.Det här är ett ämne som ligger oss varmt om hjärtat på flera sätt. Dels gillar vi investmentbolag, dels har jag idag en struktur som är uppbyggd på liknande sätt för mina fastigheter och dels håller vi på och bygger ett bolag som på sikt kan bli likt Luppens bolag. Läsvärt som vanligt när Mr Lupp varit i farten.

Frihetsmaskinen skriver om bostadsbubblan. Eller den tänkta bostadsbubblan, och frågar sig om priserna börjar återhämta sig. Intressant inlägg.

Moneycowboy skriver om att man ska undvika snabbmat och det håller vi med om. Dock ser vi inte den främsta anledningen i det faktum att man ska spara pengar utan den främsta anledningen är att man helst inte ska stoppa skit i sin kropp ;).

Egon Investor skriver om tur. Ett ämne som vi tycker är omåttligt intressant. 

Stefan Thelenius, Z2036 skriver (och ritar) om ål tajm haj (ATH). Rolig bild och ett mycket bra inlägg. Transparent och fylligt.

Själva har vi skrivit ett inlägg om Tesla som lästs av rekordmånga. Ett bolag som uppenbarligen berör och vi lyckades få lite rolig fart i kommentarsfältet Roligt att folk kommenterar även om vissa kanske skulle fundera över huruvida man får ett lyckligare liv av att skriva syrliga kommentarer på Twitter och diverse bloggar. Oss gör det som sagt inget, bara kul att höra hur olika folk tänker.

Hoppas er vecka varit riktigt bra och att investeringarna gått lysande!

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.