11 Aug, 2018

Gjorde bort mig i Resurs Holding

 

Försökte tajma marknaden - det gick såklart åt h-vete

 

Ända sedan Resurs Holding börsnoterades har vi varit ägare av aktier i bolaget. Redan från början var tanken att det finns två möjliga uppsidor på den investeringen. Antingen kommer kursen igång och ger en bra avkastning eller så kommer kursen pressas av det faktum att  Nordic Capital (som normalt är en kortsiktig ägare) sitter på ca 30 % av aktierna och då kommer det sannolikt betalas ut en bra utdelning. I vilket fall som helst har vi sett Resurs Holding som ett bra bolag att investera i. Vi vill inte vara kund hos Resurs men att investera tror vi kan vara bra.

Kursen har pendlat mellan 50 och 60 kr allt sedan noteringen på 55 kr  i april 2016. Så fort kursen har kommit upp några kronor över 60 så har den backat ner till strax under 55 kr igen. Ofta har tappen skett i samband med att Nordic Capital avyttrat en stor del av sitt innehav.  Sen går det några månader och så är vi uppe vid 60 kr igen. Bara för att någon vecka senare åter handlas på 54-55 kr. Frustrerande men vi har funnit tröst i de fina utdelningarna som Rerurs levererar två gånger om året. I dagsläget äger NC fortfarande 17 % av Resurs Holding och det är en hyfsat kvalificerad gissning att de i februari 2019 kommer göra ytterligare försäljningar. De senaste åren har de sålt i just februari och det brukar finnas en lock-up som förhindrar dem att sälja allt för mycket under allt för kort tid.

Hur som helst kom Resurs med en lysande rapport den 24 juli 2018 och då fick aktien luft under vingarna och steg rätt så rejält. Korkad som jag var så lät jag mig styras av känslor och historien och sålde av ca 1/3-del av innehavet (1 000 st aktier) på 63,25 kr i hopp om att kunna köpa tillbaka dem runt 55 kr inom några veckor. Men det skulle jag aldrig ha gjort för Resurs kämpade på upp till 68 kr och i går stängde de på 67 kr. Det är som sagt idiotiskt att sitta och tajma marknaden och det vet jag men ändå försöker man. Det går dock att glädjas åt att vi fortfarande sitter på 1 950 st Resurs Holding men det överskuggas av skammen att ha sålt så fel. Resurs är en aktie att äga, inte att handla i.

 

Läs mer om Reurs Holding

Resurs Holding

Resurs är ett riktigt föredöme!

Aktieägare eller kund?

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.