13 Aug, 2018

Veckans materbjudanden - v33

Hoppas ni haft en bra helg. Kul med friidrotts-EM och 6,05 i stavhopp med massa luft av en 18 åring var bland det sjukaste jag sett. Måste dock tyvärr erkänna att jag har lite svårare och få det där totala engagemanget över svenska framgångar när det kommer av en person som som är uppväxt i USA och knappt kan ett ord svenska. På något sätt känns det mer äkta om vi genom skatteintäkter, ideellt arbete och föreningsliv skapat ett samhälle i Sverige som uppmuntrar ungdomar att idrotta och sen med duktiga ledare och hårt arbete av den aktiva lyckats fostra duktiga idrottare. Som sen bor och tränar i Sverige en relativt stor del av året och gör tester på Bosön med duktiga svenska experter som lägger upp kommande års träning. Det känns som det är lite det som är grejen när man ska heja på sitt land i idrott. Men inser samtidigt att kommande tre-fyra sommar-OS kommer kunna bli roligare om jag struntar i såna petitesser.

På tal som sport kan jag inte låta bli att även nämna AIK som fortsätter att vara obesegrade i årets Allsvenska.  Även om AIK är ett storlag med mycket fans så känns det som vi är underrepresenterade hos aktieintreserade i alla fall säger min magkänsla baserat på Twitter det. Duktiga programledaren Jesper Norberg på EFN/DI är det lysande undantaget, han har till och med suttit med i AIK Fotbolls styrelse. Kanonkille helt klart!

Nu över till något viktigare än att jaga en fotboll. Nämligen att jaga de billigaste matvanorna den kommande veckan. Jag presenterar som vanligt en bruttolista på vad som är prisvärt, jag köper inte allt själv men försöker lyfta fram det som rent objektivt är billigt. Vissa saker har jag dålig koll på då vi aldrig köper det vilket gör att det kan missas på listan. Gör din egen analys om du verkligen behöver delicatobollar innan du trycker på köpknappen och skriver upp det på inköpslistan för att göra en liknelse till rekommendationer på aktiemarknaden.

Willys:
Bloddpudding 3x500 gram 15 kr
Hel färsk kyckling 19,90 kr/kg
Zucchini 2 för 10 kr
Lime 5 för 10 kr
Falukorv 800 gram 19,90 kr
Ost 49,90 kr/kg
Frisco Hamburgerbröd 16,90 kr

ICA MAXI
Nötfärs 59,90 kr/kg (även ICA Nära)
Blandfärs 49,90 kr/kg
Revbensspjäll 39,90 kr/kg
Ost 49,90 kr/kg
1 kg blandad fruktkorg 12 kr (även ICA Nära)

Ö&B
Läsk 4x1,5 liter 35 kr
Delicatobollar 15 st 25 kr

Citygross
Ägg 18 pack 25 kr
Nötfärs 59,90 kr/kg
Sallatshuvud 5 kr/st
Tacotillbehör 2 st 15 kr
Hamburgerbröd 2x4 pack 25 kr

Coop Forum
Bananer 12,90 kr/kg
Ost 39,90 kr/kg
Nektrain/persika 15 kr/kg

Willys körde också revben för 39,90 kr/kg förra veckan. Vi köpte max tillåtna 3 paket (ca 1 kg styck) och det blev riktigt bra i lergryta i ugnen ett par timmar. Mört till tusen och köttet ramlade av benen. Så är nästan sugen på att bunkra lite mer revben nu när ICA kör samma denna vecka. Även kycklingälskaren har goda tider med bra pris på både filé och klubba förra veckan och nu hel färsk kyckling den här veckan.

Börja nu höstterminen med att strukturera och planare för att handla billig mat och spara mellanskillnaden på aktiemarknaden. Så blir semestern längre om några år ifall du vill det. Kanske till och med så lång som min, det vill säga 52 veckor om året.

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.