17 Aug, 2018

Snabb affär i Risk Intelligence

 

Vår senaste IPO: Risk Intelligence gjorde idag debut på Spotlight (Fd Aktietorget) och med tanke på att den blev galet övertecknad så kunde man gissa att den skulle få en rejäl skjuts när aktien hamnade på marknade. Och det blev en del fart men inte så mycket som man kunde tro. De var upp ca 60 % som bäst när de vände på 12 DKR Vi valde att kliva av på 9,10 DKR vilket ger en hyfsad vinst på 46 %. Inte illa med tanke på att aktien handlats i endast en dag. Pengarna har dock stått låsta i ca två veckor men det blir ändå en helt okej affär. Den blygsamma tilldelningen gör dock att i kronor räknat blev det bara några tusenlappar i vinst men det är pengar det med.

Risk Intelligence tecknades på kursen 6,25 DKR och vad vi vet fick ingen större tilldelning än minimitilldelningen på 700 st aktier. Det var såklart även en hel del som blev utan aktier helt. Noteringen tecknades till 379 % och om man bara räknar på de publikt erbjudna aktierna så tecknades dessa till 771 %. Populär aktie med andra ord.

 

Läs mer om IPO:er:

IPO-pappan

Att lyckas med IPO:investeringar

Dags för en ny IPO - Risk!

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.