19 Aug, 2018

Bäst i veckan!

 

Vi lägger ytterligare en vecka till handlingarna och vi noterar att trots att semestrarna börjar ta slut så har inte bloggarna riktigt kommit upp i vanlig fart ännu. Det finns några hard core-bloggare som skriver hela sommaren (och hela vintern med för den delen) men det är varit tydligt att aktiviteten bland ekonomibloggarna har varit lite lägre i sommar. Det hindrar dock inte att det finns mycket läsvärt att läsa. I veckan har vi bland annat läst:

Sparo som skriver om Evelina som reser runt i världen. Jag har inte kollat upp vad Evelina är för lirare men jag tycker att Sparo träffar huvudet på spiken när han skriver om att människor "...skulle må bra av att själva fundera på vad de vill med sina liv och hur de ska komma dit." Det där är nästan en hel självhjälpsbok samlat i en enda halv mening. Tack för tänkvrda ord Micke.

Utdelningsseglaren har i veckan blivit intervjuad av Fermentum vitae. De här är en riktigt bra blogg och extra kul med intervjuerna. Vi rekommenderar dessutom att ni läser de gamla intervjuerna som finns på bloggen.

Även Miljonär innan 30 har publicerat en intervju i veckan. Jan Dinkelspiel är hans "offer". 

Frihetsmaskinen är  tillbaka efter sommaren och det med besked. I veckan har han bland annat skrivit om hyresmarknaden och kötider till hyresbostäder.

Kronan till Miljonen har ett koncept som delvis liknar vårt eget men han kör lite bredare tema på sina veckorapporter. Där återfinns allmänna händelser under veckan och varje vecka presenterar han "veckans twittrare". Titeln går denna veckan till vår goda vän Att välja lycka. Roligt och välförtjänt.

Stefan Thelenius har på sin blogg Z2036 släppt en ny sparkalkylator med namnet "grand deluxe". Stefan har redan med tidigare versioner befäst sin status som en av de allra viktigaste ekonomibloggarna enligt oss. En riktigt trevlig kille är han dessutom den där Stefan.

Tack alla bloggare för dessa inlägg och till er läsare: Ha en fortsatt go söndag!

 

 

 

 

 

 

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.